Kvinder læser en bog
© iStock | Saxo

Hvis du kun skal læse én bog, bør du læse 'En anden kvinde end mig'

Vi har kigget nærmere på en samfundssatire, der handler om, hvad der findes på den anden side af parforholdet. Og vi er begejstrede!

25. november 2016 af Caroline Rutter

Caroline Rutter er Magasinet Livs boganmelder. Hun er cand. mag. i engelsk litteratur, oversætter, korrekturlæser og er altid i gang med tre bøger – mindst! 

Hvis du kun skal læse én bog, så anbefaler hun samfundssatiren En anden kvinde end mig, hvor 40-årige Julie vil finde ud af, hvad der findes på den anden side af parforholdet.

En anden kvinde end mig
En anden kvinde end mig© Saxo

Handling: Hvad er der egentlig på den anden side af et parforhold? Det skal knap 40-­årige Julie til at finde ud af – og det er ikke let. For hvad handler det der med ‘at komme videre’ om? Er det, som eks­kæresten gør, at finde en ny partner og få sig et barn? Eller kan man også gøre det ved at knalde en gift mand, forsøge at få sin ph.d. færdig og finde ud af, hvem man er, ved at begå masser af fejl og blive ved med at rejse sig?

Magasinet Liv mener: Den bedste samfundssatire er som en rigtig god gin og tonic – den bobler og kradser. Og det gør verden set fra Julies perspektiv. Når hun ikke må kæmpe med modsætningen mellem andres ideer om det perfekte liv og sine egne, har hun og hendes veninder masser af skarpe og skægge observation­er. Som at sms’er, der afsluttes “Mvh.”, ikke flirter, og at man i Julies alder skal sørge for at få scoret de sidste singlemænd, FØR de begynder at cykle. En dejlig bog, der kan deles. Og så er vi tilbage ved G&T’en.

Til dig, der ... var vild med Paprika Steen i filmen Okay.

Magasinet Liv giver bogen 5 ud af 6 stjerner.

En anden kvinde end mig, Saxo.com 246 kr.

Seneste

Måske er du interesseret i...