Kvinde ligger og læser i en bog
Boganmelderen giver dig otte bøger til påsken! © Getty Images

Find din store påske-roman her

Den der bog, der bare bliver ved med at være fantastisk, og som har sider nok til en god, lang påske, som ikke kommer til at gå med frokoster – den finder du lige her! Faktisk får du 8 af dem! Inklusive et Opkald fra Mælkevejen...

8. april 2020 af Caroline Rutter

Boganmelderen

Caroline Rutter er Magasinet Livs boganmelder, cand.mag. i engelsk litteratur, oversætter, korrekturlæser og altid i gang med tre bøger – mindst!

Mit liv som rotte bog
© Arnold Busck | Harper Collins

1. Mit liv som rotte af Joyce Carol Oates

Handling: Violet er 12 år, da hun vidner mod sine brødre, der har myrdet en ung sort dreng. Familien sender hende væk som straf, og hun forsøger at skabe sig et godt liv mod alle odds. Skulle hun have prioriteret loyalitet frem for retfærdighed?

Magasinet Liv mener: Om en pige, der mister sin families kærlighed, flyttes fra alt, hun kender, og har svært ved at passe på sig selv. Ydermere vokser hun op i konstant frygt for, at hendes brødre vil hævne sig på hende. 

Violet forsøger ihærdigt at skabe sig en plads i verden og finde de få mennesker, der vil hende det godt. En hård roman om en pige, der er overladt til sig selv.

Til dig, der... vil læse om et liv på trods.

Antal sider: 428 

Magasinet Liv giver Mit liv som rotte fire ud af seks stjerner.

Mit liv som rotte, Joyce Carol Oates, Harper Collins. 

Familiens synder bog af Cara Hunter
© Bog&idé | Gads Forlag

2. Familiens synder af Cara Hunter

Handling: Otte–årige Daisy forsvinder sporløst fra en familiefest, men det er en vanskelig opgave at finde ud af, hvem der har bortført hende. For var det overhovedet Daisy, der blev bortført – og hvis ikke: Hvor er hun så?

Magasinet Liv mener: Vil alle forældre deres børn det bedste? Forældrene, i den på overfladen velfungerende familie, har deres egne dagsordener, for børnene mistrives og føler sig uelskede, og der er hverken styr på eller interesse for, hvem de plejer omgang med. 

Kan kriminalinspektør Fawley løse bortførelsessagen, mens han kæmper mod sine egne dæmoner og savnet af sit eget barn? Læseværdig krimi med en slutning, der vil overraske dig.

Til dig, der... vil gætte med.

Antal sider: 400 

Magasinet Liv giver Familiens synder fire ud af seks stjerner.

Familiens synder, Cara Hunter, Gads Forlag

De heldige af Georgia Hunter
© Arnold Busck | Hr. Ferdinand

3. De heldige af Georgia Hunter 

Handling: En jødisk familie spredes for alle vinde under Anden Verdenskrig. Det unge forelskede par Jakob og Bella kæmper for at blive sammen, og Mila kæmper for at redde datteren Felicia, om hun så skal give hende væk. Addy sidder i udlandet og pines over uvisheden om familien.

Magasinet Liv mener: En trist slægtshistorie inspireret af forfatterens egen families skæbne. Romanen forklarer fint det moralske fordærv og skredet fra anstændighed til den rene ondskab.

Stærkt skrevne personer og indfølende detaljer hiver dig ind, så du med bankende hjerte tænker: ‘De er jo som mig. Hvad hvis det var mig?’.

Til dig, der... vil lære af historien, så den ikke gentager sig.

Antal sider: 474 

Magasinet Liv giver De heldige fem ud af seks stjerner

De heldige, Georgia Hunter, Hr. Ferdinand

Opkald fra mælkevejen bog af Bjørn Poulsen
© Arnold Busck | Lindhardt og Ringhof

4. Opkald fra Mælkevejen af Bjørn Poulsen

Handling: Bjørn vokser op i Virum og på københavnske hoteller med sin psykisk syge mor, som giver ham og hans lillesøster en omtumlet og usikker barndom, hvor selv den basale omsorg ikke er til stede. Bjørn sendes på kostskole og lander i et mobbehelvede, som først slutter, da han smides ud af skolen. 

Som voksen mand, der forsøger at bearbejde sine oplevelser og blive et helt menneske på trods af sin fortid, oplever Bjørn, at hans mor nægter at give slip på ham.

Magasinet Liv mener: Rørende og velskrevne erindringer om en barndom, ingen bør gennemgå. Moderens svigt forstærkes kun af svigtet fra de voksne på kostskolen, som holder på formerne, mens de lader drengegruppen køre barsk selvjustits i Fluernes herre-stil. 

Bjørn Poulsen beskriver fint de mange øjeblikke, der tilsammen har skabt en dreng med ondt i selvværdet og svært ved relationerne til andre mennesker.

Midt i kaosset bliver Bjørn voksen, billedkunstner og gift, og han vokser op som en reflekteret, indsigtsfuld mand, der håndterer forholdet til den stadigt syge og ekstremt opmærksomhedskrævende mor, som han bedst kan det.

En meget stærk og hård fortælling om at kunne se tilbage på et turbulent liv, der skabte et voksent menneske, som har lært at leve med de vilkår, der blev givet ham.

Til dig, der... kan klare at dykke ned i et svært liv.

Antal sider: 252

Magasinet Liv giver Opkald fra Mælkevejen fem ud af seks stjerner.

Opkald fra Mælkevejen, Bjørn Poulsen, Lindhardt og Ringhof

Den tavse patient bog
© Saxo.com | Hr. Ferdinand

5. Den tavse patient af Alex Michaelides

Handling: Kan Theo, den nye psykolog på anstalten, få kunstmaleren Alicia til at tale, selv om hun har været tavs, siden hun brutalt slog sin søde mand ihjel og forsøgte at begå selvmord? Han er i hvert fald meget opsat på det og kontakter, stik mod alle regler, hendes familie og netværk i forsøget på at finde svaret på det store spørgsmål: Hvorfor?

Magasinet Liv mener: Vanvittigt god og seriøst overraskende spændingsroman. Du tages ved hånden og bliver ledt gennem en læselækker og spændende labyrint i en retning, indtil et nyt vidne her og en ny sidehistorie der trækker dig i en fuldstændigt anden vej i hæsblæsende fart.

Til dig, der... ikke vil kunne regne den – helt – ud.

Antal sider: 368

Magasinet Liv giver Den tavse patient fem ud af seks stjerner

Den tavse patient, Alex Michaelides, Hr. Ferdinand

Jeg løb mod Nilen bog
© Saxo.com | Hr. Ferdinand

6. Jeg løb mod Nilen af Alaa Al-Aswany

Handling: Det er 2011, og det egyptiske forår spirer. Asma og Mazen demonstrerer for en bedre fremtid på Cairos Tahrir-plads. Ashraf skal bestemme, hvis side han egentlig er på, og Dania ønsker brændende at være en del af revolutionen, selv om hendes far er en del af systemet.

Magasinet Liv mener: En smuk roman, der er svær at læse, fordi den viser, hvor afstumpet mennesker kan opføre sig. Den rummer blandt andet ægte vidneudsagn fra arresterede kvinder, modige, frihedshungrende mennesker, der har så stærkt et ønske om at skabe varig forandring i et land, at de kæmper for det med livet som indsats.

Til dig, der... gerne tænker ud over Danmarks grænser.

Antal sider: 512

Magasinet Liv giver Jeg løb mod Nilen fire ud af seks stjerner. 

Jeg løb mod Nilen, Alaa Al-Aswany, Hr. Ferdinand

En uretfærdig tid bog
© Gucca.dk | Politikens Forlag

7. En uretfærdig tid af Gertrud Tinning

Handling: Vi er i Danmark sidst i 1900-tallet. En stærk kvinde kæmper for, at retfærdigheden sker fyldest, da en væverske dør i en fabriksulykke. Vidnet Nelly og hendes flamme, Johannes, slås brutalt ned, men Johannes fængsles for overfaldet, og hans søster Anna må træde til og forsøge at stille de rette til ansvar.

Magasinet Liv mener: Anna er en heltinde, du hepper på. Hendes viljestyrke og varme hjerte fører hende gennem trængsler frem til gode mennesker. Annas passion og retfærdighedssans opildner de mange kvinder, som trænger til en stærk leder, der kan få dem til at glemme frygten for at miste jobbet.

Til dig, der... elsker en historisk roman.

Antal sider: 464

Magasinet Liv giver En uretfærdig tid fire ud af seks stjerner.

En uretfærdig tid, Gertrud Tinning, Politikens Forlag

Bæst bog af Ane Riel
© Arnold Busck | Lindhardt og Ringhof

8. Bæst af Ane Riel 

Handling: Leon er en stærk lille dreng, som hans mor Danica har svært ved at styre. Mirko er naboens ældre dreng, som er dybt forelsket i Leons dårende dejlige mor. Men noget ondt er på vej, og det ender med mord.

Magasinet Liv mener: Den følsomme Mirko med det store hjerte og de varme hænder er en sjælden blomst i den lidt rå bondeverden et sted i Europa, lige omkring dengang mange drømte om et nyt liv i Amerika. Man lider med ham, når han må tage beslutninger, der er alt for voldsomme, for han vil jo bare gerne kysse Danicas smukke læber og beskytte biller og mus, før de bliver knust af Leons stærke næver.

Til dig, der... trænger til en lidt storladen fortælling.

Antal sider: 384

Magasinet Liv giver Bæst fem ud af seks stjerner.

Bæst, Ane Riel, Lindhardt og Ringhof

Boganmeldelserne er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 12. december 2019 og d. 5. marts 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide