© Unsplash, Alpha Forlag

Elsker du også svenske krimier? Her er bogen til din vinterferie

Viveca Sten er en af Sveriges mest populære krimiforfattere, og nu har hun altså udgivet en ny bog, der meget vel kan blive vinterferiens højdepunkt.

10. februar 2023 af Kommerciel redaktion for Alpha Forlag

Skal du på skiferie, skal du måske ikke læse denne bog, hverken inden eller under turen … Viveca Stens nye krimi Forsoneren udspiller sig nemlig akkurat som sine forgængere i det populære skiområde Åre, hvor en kvinde findes brutalt myrdet i sin suite. Så er vi ligesom i gang!

Her kan du læse mere om bogen og desuden læse et kort interview med forfatteren.

Mordene i Åre

Forsoneren, der netop er blevet udgivet hos Alpha Forlag, er det tredje og nyeste bind i Viveca Stens krimiserie Mordene i Åre. Serien foregår i det dramatiske vinterlandskab og populære skiområde omkring – gæt engang – Åre.

Her følger vi politikommissær Daniel Lindskog og kollegaen Hanna Ahlander, som efterforsker mordsager og samtidig bakser med privatlivet, som de jo gør det bedst i krimier. Serien har solgt over en halv million eksemplarer i Sverige, så hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med Daniel og Hanna, så er vinterferien altså din oplagte mulighed for at blive opdateret i krimiland. Her er nemlig både koldt og godt!

Forsoneren er tredje bind i serien om Mordene i Åre.

© Alpha Forlag

Den nye bog i rækken

I Forsoneren findes en forretningskvinde myrdet i sin suite på luksushotellet Copperhill Mountain Lodge (hotellet eksisterer også i virkeligheden, så endnu en advarsel om ikke at læse bogen, mens du er på skiferie – særligt, hvis du befinder dig på hotellet her). Panikken spreder sig på hurtigt i området, og Daniel og Hanna må kaste sig over sagen, som hurtigt viser sig ikke at være et tilfældigt mord.

Ofret havde nemlig store planer i området om at rive et gammelt højfjeldshotel ned og i stedet opføre et stort, mondænt skihotel – en plan, de lokale ikke er synderligt begejstrede for. Er det mon heriblandt, morderen skal findes?

Herfra afslører vi ikke mere! Du kan selv finde bogen hos Alpha Forlag her.

Om Viveca Sten

Viveca Sten er en af Sveriges mest populære krimiforfattere. Hendes bøger udkommer i over 40 lande og har solgt mere end 7,5 millioner eksemplarer på verdensplan.

Viveca har selv en hytte i Åre, hvorfra hun skriver sine bøger – krydret med en smule skiløb. Det var også her, hun blev inspireret til at skrive krimiserien Mordene i Åre.

Serien bliver desuden til en tv-serie. Optagelserne starter senere i år, så vi kan forhåbentlig se de snedækkede landskaber og spændende efterforskninger i fjernsynet i 2024.

Hendes seneste bog i serien, Forsoneren, er netop udkommet hos Alpha Forlag

Find bogen her.

© Niclas Vestefjell

Kort interview med forfatteren

Hvis man først nu skal stifte bekendtskab med Mordene i Åre-serien, kender man ikke din hovedkarakter, Hanna Ahlander. Hvad er hun for et menneske?

Hanna er en lidt religiøs person, der brænder for at hjælpe udsatte kvinder. Hun er selv blevet udsat for misbrug og overgreb, da hun var i tyverne, hvilket har ført til, at hun har valgt at blive politibetjent. Hun er følelsesdrevet og har nogle gange svært ved at holde sig i skindet, men samtidig er hun en god politibetjent med skarpe instinkter. Hendes anstrengende og komplicerede forhold til sine forældre og især til sin mor, får hende til at genkende sig selv i Daniel, der stadig lider under, at hans far forlod ham, da han var lille.

Du er født og opvokset i Stockholm, hvor Hanna også kommer fra, men du skriver ofte om de mindre lokalsamfund. Først i serien om øen Sandhamn i den svenske skærgård og nu altså om Åre. Hvad er det der driver dig væk fra storbyen og ud i de mindre samfund?

Både Sandhamn og Åre betyder utrolig meget for mig personligt, og den følelse vil jeg gerne formidle videre. Derudover bliver jeg også tiltrukket af den sårbarhed, der opstår, når man lever i et mere isoleret samfund. På trods af at Sandhamn og Åre adskiller sig på mange måder, er der stadig en følelse af ensomhed, som jeg er tiltrukket af.
Dette i kombination med den uforlignelige natur, som på et øjeblik kan ændre sig fra guddommelig smuk til skræmmende forræderisk, gør, at stederne er som skabt til at indgå i spændingsromaner.

Der er nok en del danskere, der bedst kender Åre som et populært skiområde. Hvordan er din dagligdag, når du befinder dig deroppe? Ski eller skrivning?

Jeg arbejder meget disciplineret, når jeg er i Åre, men benytter også lejligheden til at nyde naturen. Hver anden dag laver jeg en times online yoga med min kat Mischa, som elsker at putte sig på min yogamåtte. Efterfølgende er det tid til morgenmad og et par timers arbejde. Midt på dagen forkæler jeg mig selv med et par timers skiløb enten på pisterne eller i langrendssporene, og derefter skriver jeg igen 3-4 timer mere. Når min yngste søn er her, bliver det til en hel del off-piste på ski, både fordi han er en dygtig skiløber, men også fordi han elsker at udfordre sin mor! Lige nu handler det meget om at skrive på tredje bind i Mordene i Åre-serien, men det er virkelig et stort privilegie at sidde ved skrivebordet og kigge ud over Åredalen, mens jeg er på arbejde.

© Privat

Du vil (garanteret) også kunne lide