Kvinde ligger og læser på stranden
God sommerlæsning! © Getty Images

Bøgerne du skal læse denne sommer!

Vores boganmelder har fundet 5 nye bøger frem, som du ikke vil fortryde at lade dig underholde af denne sommer.

9. juli 2021 af Caroline Rutter
I Merubjergets regnskygge af Natasha Illum Berg
I Merubjergets regnskygge af Natasha Illum Berg.© Forlaget 28B

1. I Merubjergets regnskygge af Natasha Illum Berg

Handling: Natasha Illum Berg skriver breve til sin datter om at gå på jagt, bo i Afrika, have en far, der dør, være mor, være taknemmelig for det, man får, og om at passe på Jorden.

Magasinet Liv mener: Stemningsfulde beskrivelser af lyset, naturen, dyrene, menneskene og livet i Tanzania, som den danske kvinde har valgt at bosætte sig i. Her tager hun turister med på jagt, savner datteren og tænker på sin far, som var en kæmpe indflydelse i hendes liv. Et smukt og til tider nedslående indblik i et moderne Afrika med enorm skønhed, men også med krybskytter og andre, som brutalt udnytter det.

Til dig, der … vil en tur med til Afrika.

I Merubjergets regnskygge får 4 ud af 6 stjerner. 

Forlaget 28B, 208 sider, 250 kr.

Instinktet af Ashley Audrain
Instinktet af Ashley Audrain.© Hr. Ferdinand

2. Instinktet af Ashley Audrain

Handling: Alle kvinder i Blythes familie har haft traumatiske barndomme, og Blythe er fast besluttet på, at hendes datter skal have den kærlighed, hun selv manglede. Men Violet er ikke som andre børn.

Magasinet Liv mener: Ashley Audrain skrev denne roman, mens hun var gravid og havde alle de umulige tanker, man kan have: Hvad nu, hvis jeg ikke kan lide mit barn? Hvad nu, hvis hun ikke kan lide mig? Hele tiden vakler du sammen med Blythe mellem det, hun ønsker at tro, og det, hun fornemmer, det utænkelige: At hendes lille datter er et ondt menneske. Lettere bliver det ikke af Blythes egen baggrund. Intenst, uhyggeligt og ikke for de sarte.

Til dig, der … var vild med Vi er nødt til at tale om Kevin.

Instinktet får 4 ud af 6 stjerner. 

Hr. Ferdinand, 384 sider, 300 kr.

Slug kamelen, der kommer flere af Flemming Møldrup og Julie Ralund
Slug kamelen, der kommer flere af Flemming Møldrup og Julie Ralund.© Gyldendal

3. Slug kamelen, der kommer flere af Flemming Møldrup og Julie Ralund

Handling: Skal du skilles, eller er du skilt, og har I et eller flere børn sammen? Så er du bundet sammen med din ekspartner resten af livet. Her fortæller to ekser, hvordan de får det til at fungere. Måske ikke altid til alles tilfredshed, men i hvert fald til datterens. Og hvorfor det er godt nok.

Magasinet Liv mener: En god guide til, hvordan man gør en skilsmisse mindst mulig smertefuld for barnet eller børnene i midten. Der skal sluges et hav af kameler og indgås kompromiser, men præmien venter i horisonten: Et glad og velfungerende barn og stor respekt mellem dets forældre.

Til dig, der … står og stirrer ind i en skilsmisse.

Slug kamelen, der kommer flere får 4 ud af 6 stjerner. 

Gyldendal, 152 sider, 200 kr.

Døden i kurbadet af Anna Grue
Døden i kurbadet af Anna Grue.© Lindhardt og Ringhof

4. Døden i kurbadet af Anna Grue

Handling: Anne-Maj Mortensen, som løste Mysteriet i Genbrugsen, er taget på kurophold midt under corona for at få genoptrænet sine knæ. En af de andre gæster bliver slået ihjel i mudderspaen, og amatørdetektiven må på banen igen, for denne gang er hun selv under mistanke.

Magasinet Liv mener: Endnu en hyggelig krimi fra Anna Grue, denne gang i coronaens tegn med bittert ophedede diskussioner mellem dem, der holder afstand, og dem, der synes, de andre overreagerer, når de tager virussen så alvorligt. Men så sker der et mord. Fin spænding med rige muligheder for gætværk. Og kan sagtens læses, når du er alene.

Til dig, der … elsker krimier, men ikke blod og psykopater.

Døden i kurbadet får 4 ud af 6 stjerner.

Lindhardt og Ringhof, 412 sider, 250 kr.

Til de voksne af Linn Skåber
Til de voksne af Linn Skåber.© People's Press

5. Til de voksne af Linn Skåber

Handling: Mød kassedamen, der ikke aner, hvilke hemmeligheder hendes kunder bærer rundt på. Kvinden, der til sin irritation må følge sit egoistiske underlivs lyster en nat i byen. Manden, der mærker sin kone miste interessen i ham. Den følsomme fyr, der forsøger at tage et gammelt venskab op. Bedstemoren, der mærker familien trække sig og det forhadte forfald indfinde sig. Og mange, mange flere, du ikke vil fortryde, at du lærte at kende.

Magasinet Liv mener: Små monologer, som overrasker og får dig til at tænke og digte videre. De personlige enetaler fra meget forskellige fiktive personer kunne hver især sagtens blive til en hel roman. Så fint dykkes der ned i de problemer eller tankespind, de står midt i, uanset om de er en del af et skrantende parforhold, nytteløst vægrer sig ved at mærke stive lemmer eller ikke kan vænne sig til, at en elsket gammel far er død. Der er så mange fine historier, og de trækker i hjertesnorene og giver ondt i maven af empati, men de får dig også til at trække på smilebåndet og ryste på hovedet og glæde dig over, at menneskers følelser og tanker og liv kan være så utroligt forskellige og samtidig genkendelige. 

En utroligt god og velskrevet bog til rigtigt voksne og voksende mennesker, der har prøvet nogle ting og har rynker og grå hår, som de godt ved, hvor kommer fra.

Til dig, der … vil læse historier, der får dig til at tænke over livet bare sådan som menneske.

People’s Press, 288 sider, 250 kr.

Boganmelderen

Caroline Rutter er Magasinet Livs boganmelder, cand.mag. i engelsk litteratur, oversætter, korrekturlæser og altid i gang med tre bøger – mindst!

Caroline Rutter Magasinet Livs boganmelder
Caroline Rutter.

Boganmeldelserne er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 24. juni 2021. 

Du vil (garanteret) også kunne lide