Kvinde sidder foran pejs med et glas rødvin og læser i en bog
© iStock

4 perfekte bøger til vinterferien

Er du én af de heldige, der har vinterferie? Så kan du jo passende kaste dig over en af disse spændende bøger. Vi anbefaler blandt andet en rørende debutroman, en underholdende generationsfortælling samt en humoristisk satire

12. februar 2018 af Caroline Rutter


Caroline Rutter er Magasinets Livs boganmelder. Cand.mag. i engelsk litteratur, oversætter, korrekturlæser og altid i gang med tre bøger - mindst! 

Forside af bogen Det jeg mister af Line fjordside
© Damgaard Forlag

1. Det jeg mister

Handling: Nogle gange crasher det hele bare. Som når man gennemgår et pinefuldt forløb med en døende mor og samtidig indleder et altopslugende kærlighedsforhold.

Magasinet Liv mener: Fantastisk debutroman om at gennemleve det mest smertefulde tab og den største livskraft, forelskelsen, på samme tid. Og have en gryende fornemmelse af, at det jo ikke er godt nok, når nu manden er gift. En lille bog med meget kraftfuldt indhold. 

Til dig, der ... vil med på en tur gennem hele følelsesregistret.

Magasinet Liv giver Det jeg mister fem ud af seks stjerner.

Af Line Fjordside, Damgaard Forlag, 150 sider, 200 kroner hos Saxo.com.

© Lindhardt og Ringhof

2. Den der ser

Handling: Året er 1890. Karna mister sin elskede farmor og holder op med at tale. Hendes fortvivlede forældre sender hende på psykiatrisk hospital i København. En beslutning, der får afgørende betydning for dem alle.

Magasinet Liv mener:Fans af Wassmos slægtskrønike om Dina kan fortsætte her med den fængende fortælling om forpinte Karna. Og om menneskene omkring hende, der gør deres bedste for at hjælpe hende, men også er ofre for deres egne følelser og kødets lyster. Det er umådeligt tilfredsstillende endelig at få fortsættelsen på familiens historie! 

Til dig, der...sluger romaner om livet, da oldemor var barn.

Magasinet Liv giver Den der ser fire ud af seks stjerner.

Af Herbjørg Wassmo, Lindhardt og Ringhof, 494 sider, 150 kroner hos Saxo.com.

© Gyldendal

3. Den blå tråd

Handling: En generationsroman om familien Whitshank. Om de børn, der dumper ned i ens liv, om søskendes konflikter og om gamle forældre, der har brug for pleje, men fastholder, at “gu har de ej”.

Magasinet Liv mener:Underholdende historie om the Whitshanks, der både elsker og frustreres over hinanden. En familie befolket af personligheder, som den gloriepudsende lillebror og den passivt aggressive kone, der vil have alting på sin måde. I familien kæmper alle for deres egen plads. Og en dag MÅ der gå hul på ballonen fyldt med ting, der skal siges. 

Til dig, der... elsker familiemiddage og ­historier med store armbevægelser.

Magasinet Liv giver Den blå tråd fire ud af seks stjerner.

Af Anne Tylder, Gyldendal, 424 sider, 300 kroner hos Saxo.com.

© Gyldendal

4. Camille Clouds brevkasse

Handling: Camille Cloud er brevkassebestyreren, som kan det hele og mere til. Og spørgsmålene til hende fordrer også en dame med bred erfaring og viden. Og mod til at kalde en spade for en spade og en kælling for en kælling!

Magasinet Liv mener: Ironi og endog meget sort humor kan forekomme i Line Knutzons fiktive breve fra mennesker, der i den grad er produkter af deres samtid, og svarene på samme formuleret af en ualmindeligt indskrænket og selvoptaget brevkassebestyrer. Her er spørgsmål fra den ufødte, der vil vide, om det er værd at blive født, og fra den superglade, utilfredse dansker.

Til dig, der... kan lide crazy humor. 

Magasinet Liv giver Camille Clouds brevkasse fire ud af seks stjerner.

Af Line Knutzon, Gyldendal, 153 sider, 100 kroner hos Saxo.com.


Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nummer 2.

Du vil (garanteret) også kunne lide