© Rosinante, Gyldendal

4 nye til boghylden

Krimier til pendlertasken, en roman om det virkelige liv plus en bog, der hjælper dig med at tilgive – også dig selv

19. september 2016 af Caroline Rutter
Tilgiv af Ulla Hinge
© Rosinante

1. Tilgiv - Sådan kommer du videre

Af Ulla Hinge Thomsen, Rosinante, 196 sider, 250 kr. hos Bog & Idé 

Handling: De fleste af os har hang-ups og anstrengte forhold til bestemte mennesker af mere eller mindre alvorlige grunde. Men hvis det er så slemt, at det påvirker dig i dagligdagen, er det måske en idé at prøve at tilgive?

Magasinet Liv mener: Vi er alle mennesker og begår alle fejl, og det må vi lære at acceptere og tilgive. Og hvis du ikke er enig, bliver du det måske i løbet af denne varme og sympatiske bog. Den består af cases og spørgsmål til eftertanke. For eksempel om alt kan tilgives? Og om livet måske bliver en smule lettere, hvis vi lærer at tilgive i det store og i det små? Fordi forfatteren giver så meget af sig selv, læser du med åbent hjerte.

Til dig, der ... bøvler med en relation.

I lige linje af Anna Grue
© Politikens Forlag

2. I lige linje

Af Anna Grue, Politikens Forlag, 448 sider, 300 kr. hos Bog & Idé

Handling: Et dødsfald under cykling og så et til på en fisketur? Det ligner mord, og Dan Sommerdahl er selvfølgelig manden, der kan opklare dem. Hvis han altså har tid, for han er også på jagt efter sin ukendte far, har en dement mor på plejehjem og adskillige eks’er, der kræver hans opmærksomhed.

Magasinet Liv mener: Krimielementet ligger og putter sig lidt under en roman om at finde sig selv ved at finde sit ophav, men det gør ikke noget. Der sker hele tiden noget, der holder interessen fanget. Og så er det skønt, at Dan Sommerdahls problemer ikke bare mirakuløst fikses til sidst. Sådan som det ofte er med den slags.

Til dig, der ... ikke gider bestialske mord.

Den blå digters kone af Lone Theils
© Lindhardt og Ringhof

3. Den blå digters kone

Af Lone Theils, Lindhardt og Ringhof, 299 sider, 250 kr. hos Bog & Idé

Handling: Nora bliver trukket ind i en sag om en berømt iransk digters kone, som er forsvundet. Selv sidder han på et asylcenter i Danmark og kan intet gøre, så Nora må have fat i de engelske immigrationsmyndigheder. Men der er vist nogen, der vil skjule noget …

Magasinet Liv mener: Solid krimi med et mylder af elementer: Flygtninges dårlige vilkår i Europa, den skrupelløse medicinalindustri, Noras kærlighedsliv og en virkelig god hummus. Og så er der klassisk ramasjang, fordi nogle skidte karle ikke skyer nogen midler for at holde deres agenda hemmelig.

Til dig, der ... mangler noget til natbordet eller pendlertasken.

Alt det jeg ikke husker af Jonas Hassen Khemiri
© Gyldendal

4. Alt det jeg ikke husker

Af Jonas Hassen Khemiri, Gyldendal, 336 sider, 300 kr. hos SAXO

Handling: Hvis du blev opsøgt af en journalist, der ville vide alt om en af dine venner i forsøget på at forstå, om hans biluheld var selvmord – hvor meget ville du så kunne fortælle? Samuels nærmeste kan fortælle meget, men enige er de ikke.

Magasinet Liv mener: En innovativ og uforudsigelig beskrivelse af, hvordan vi mennesker, selv når vi skal fortælle om andre, fortæller om os selv og vores forhold til personen. Og af, hvordan det der med at se bedstevennen få en kæreste er hårdt at sluge, fordi du selv bliver skubbet ud på et sidespor.

Til dig, der … vil have historier med flere synspunkter.

Du vil (garanteret) også kunne lide