Moden kvinde sidder og læser og drikker juice
Hm, var det nu, man skulle starte på...© Getty Images

Kickstart af nye sunde vaner? Her er 4 bøger om sundhed, der kan hjælpe dig i gang

Hvad end det er din mentale eller fysiske sundhed, der trænger til et boost, er der hjælp, inspiration og vejledning at hente i disse bøger!

12. september 2020 af Gitte Høj

Sundhedsredaktøren

Gitte Høj brænder så meget for din sundhed, at hun er både kostvejleder, psykoterapeut og sundhedsjournalist. Så læg trygt din sundhed i hendes hænder. 

Her anbefaler hun de bedste af de sundhedsbøger, hun har læst. 

Den plantebaserede kost af Tobias Schmidt Hansen og Maria Felding 

Sådan er den sund: Læge Tobias Schmidt Hansen og klinisk diætist og cand.scient. Maria Felding ønsker at klæde dig på til at træffe dine egne kloge kostvalg i den nye og opdaterede udgave af den suveræne bog om plantemad. 

Det betyder, at du i den grad kan fordybe og nørde dig i ny viden og forskning om plantemadens sunde fordele, og du bliver hjulpet videre med madplaner og opskrifter til dit eventuelle nye grønne køkken.

Magasinet Liv mener: Bogen er et must til alle sundhedslæseheste, som vil i dybden med både videnskaben og udlevningen af drømmen om at lade frugt og grønt fylde mere i den daglige kost.

Til dig, der... samler på saglige argumenter for plantemad.

Magasinet Liv giver Den plantebaserede kost 5 ud af 6 stjerner. 

Muusmann Forlag, 312 sider, 350 kr.

Den plantebaserede kost bog
Den plantebaserede kost af Tobias Schmidt Hansen og Maria Felding.© Saxo.com | Muusmann F

Sundt & sjovt af Stephanie Agger, Anton Fabricius og Patrick Brylov

Sådan er den sund: Filosofien bag både virksomheden og bogen Sundt & Sjovt er, at det skal være sundt, sjovt, realistisk og ukompliceret at kaste sig ud i projektet at høvle nogle kilo af. 

Blandt andet via princippet om at reducere mængden af mad i stedet for at forbyde. Hvilket de hjælper dig med at regne ud, ligesom de har stykket opskrifter, madplaner og ugeprogram sammen.

Magasinet Liv mener: Er du på jagt efter en letlæselig bog med fokus på et sundt vægttab, er bogen et rigtigt godt bud. Mange enkle trick, som er nemme at tage med dig, når du lægger bogen fra dig.

Til dig, der... er på jagt efter en overskuelig strategi.

Magasinet Liv giver Sundt & sjovt 4 ud af 6 stjerner.

Lindhardt og Ringhof, 208 sider, 250 kr.

Sundt & sjovt bog
Sundt & sjovt af Stephanie Agger, Anton Fabricius og Patrick Brylov.© Saxo.com | Lindhardt og Ringhof

Kroppens klaverstemmer af Gorm Alex Petersen og Dan Melchior

Sådan er den sund: Autoriseret osteopat, traumeterapeut, fysioterapeut og specialist i manuel medicin med mere. Gorm Alex Petersen ved en del om kroppen, reaktionsmønstre og ubalancer, og det bliver solidt formidlet. 

Det handler om at (gen)skabe balance i kroppen og dens strenge af knogler, bindevæv og muskler, ligesom en af pointerne er at være mindre i hovedet og mere i kroppen.

Magasinet Liv mener: En underholdende sundhedsbog, hvor du kommer ind under huden på eksperten og hans faglige univers på en personlig måde. Særligt stærkt står kapitlerne med øvelser for øjne og vejrtrækning.

Til dig, der... vil læse en sundhedsbog, som du læser en god historie.

Magasinet Liv giver Kroppens klaverstemmer 4 ud af 6 stjerner.

People’s Press, 272 sider, 300 kr.

Kroppens klaverstemmer bog
Kroppens klaverstemmer af Gorm Alex Petersen og Dan Melchior.© Bog&idé | People's Press

Hverdagsmeditation af Karen Pallisgaard

Sådan er den sund: Karen Pallisgaard er gavmild med sine egne erfaringer med at meditere og gør det ikke lettere, end det er.

For det kræver jo både tid og fokusering at lære dig selv aktivt at hive åndehuller ud af hverdagen for at sætte tankerne på hold. Men det er sundt, og alle kan lære det. Og med den mission giver forfatteren dig et pædagogisk indblik i teknikker, trin og øvelser.

Magasinet Liv mener: En virkelig velkomponeret bog om at meditere. Den flyder, fanger og er bygget op, så du også sagtens med fuldt udbytte kan zappe lidt rundt. Den er så inspirerende, at det er svært at finde et argument for ikke at prøve det af.

Til dig, der... vil i gang med at meditere allerede i dag!

Magasinet Liv giver Hverdagsmeditation 5 ud af 6 stjerner.

Politikens Forlag, 224 sider, 250 kr.

Hverdagsmeditation bog
Hverdagsmeditation af Karen Pallisgaard.© Politikens Forlag

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 2. juli 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide