Abba genforenet efter 30 år

I weekenden gav den legendariske popgruppe deres allerførste offentlige optræden i mere end 30 år

7. juni 2016 af Rikke Hellerup Madsen

"Vi tog en pause i '82, og det var ment som en pause,” sagde Ulvaeus i 2014 ifølge Nme.com, før han afsluttede med de nedslående ord: 

"Det er stadig en pause og vil forblive sådan. Du vil aldrig se os på scenen igen.”

Men i søndags, til en privat gallafest, der markerede 50-årsdagen for sangskriverduoen Björn Ulvaeus og Benny Anderssons første møde, fik parret pludselig følgeskab af Agnetha Fältskog og Anni-Frid-Synni Lyngstad på scenen i Berns Salonger i Stockholm. 

Blandt publikum stod henrykte Abba-fans, ude af stand til at tro deres egne øjne, da gruppen brød ud i sang med hitnummeret Me and I fra 1980. 

Begejstringen hos de inkarnerede Abba-fans er til at forstå. Før den improviserede fællessang denne weekend, har Abba nemlig ikke været samlet på scenen i mere end 30 år. 

Gruppens sidste tour fandt sted i 1982, og på trods af deres lejlighedsvise individuelle præstationer, har gruppen ikke været genforenet siden – heller ikke da de blev optaget i Rock and Roll Hall of Fame i 2010, som mange ellers havde forudset.

I følge den svenske avis Expressen, var hovedpersonerne ekstatiske efter søndagens event:

"Det var helt fantastisk. Og fuld af følelser. Det har været en livslang rejse for os – og for Benny og Björn i særdeleshed. Det har været meget nostalgisk” udtalte gruppen til Expressen efter showet.

Den improviseret sang begyndte eftersigende da Lyngstad og Fältskog reciterede teksten til sangen, som en hyldest til Andersson og Ulvaeus. Og recitering blev hurtigt til sang.

Optagelser af forestillingen er endnu ikke dukket op, men et væld af billeder dukkede hurtigt op på de sociale medier.

Du vil (garanteret) også kunne lide