Mindfulness apps, der giver indre ro
© iStock

4 apps, der hjælper dig med at skabe indre ro i hverdagen

Teknologien kan faktisk være hjælpsom i en stresset hverdag. Læs om disse apps, der bliver dine nye redskaber til bedre balance i hverdagen

12. december 2016 af Diana Bjerregaard Kristensen

Ofte hører vi om, hvordan teknologi og i særdeleshed vores smartphones kan være stressende faktorer i vores travle hverdag med både arbejds- og privatmail samt diverse sociale medier, der skal holde os opdateret om familiemedlemmer og venner. 

Men teknologien kan også være din hjælper, når det gælder om at skabe ro og en bedre balance i den travle hverdag. Mindfulness er nok et ord, vi efterhånden hører meget til, og det er ikke uden grund, for det har nemlig vist sig at have hjælpsomme egenskaber, som vi bør få ind i vores livsstil

Vi guider dig her med fire apps, der gennem mindfulness både kan hjælpe med stresshåndtering, vægttab, selvværd, søvnproblemer og meget mere.

App Headspace
© Headspace

1. Headspace

Hvis du ikke allerede kender den populære app Headspace, så er den helt sikkert værd at prøve kræfter med. App'en er kendt for sin brugervenlighed og simple tilgang til det at skabe tid til pauser og meditation i hverdagen. Headspace guider med ti simple skridt til meditation og kan hjælpe dig med at forbedre dit fokus, træne din opmærksomhed, lindre angst og reducere stress. 

Det er gratis at starte første niveau, som hedder Take10, hvor du lærer de basale 10 x 10 minutters meditationsøvelser specielt designet til begyndere. Her kan du også gå sammen med en ven, hvor I kan motivere hinanden i jeres Headspace-rejse.  

Læs mere om Headspace her. App'en findes både til iPhone og Android.

App Calm
© Calm

2. Calm 

Med denne app får du skræddersyet inspiration og meditation til hver dag. Du kan vælge forskellige forløb, som afhænger af, hvad du ønsker at fokusere på. Det kan handle om at fokusere på ro, søvn, taknemmelighed, selvtillid eller sågar glæde samt behandle stress og angst.

Du kan falde i søvn til mere end 25 beroligende lyde, som lindrer dig for udendørs stress og angst. App'en tilbyder tre forskellige meditationsforløb: Et 7-21 dages guidet meditationsprogram, som holder styr på din proces, et selvstændigt program med sessioner og et med over 25 guidede meditationssessioner, som varer alt fra et par minutter og op til 20 minutter. 

Læs mere om Calm lige her, som både fås til iPhone og Android.

App Hello Mind
© Hello Mind

3. Hello Mind

Den danske app Hello Mind benytter sig af Result Driven Hynopsis, hvor du kan få hjælp til at komme af med problemer som stress, søvnbesvær, overvægt og lavt selvværd. Her kan du vælge den behandling, der passer til dine behov, hvor du igen får kontrol over negative følelser, dårlige vaner og angst. 

Result Driven Hynopsis er en form for guidet hypnose, der er udviklet af den danske hypnoterapeut og underviser Jacob Strachotta, som er kendt blandt andet fra tv. 

Læs mere om Hello Mind her, som fås til iPhone

App Smiling Mind
© Smiling Mind

4. Smiling Mind-app

Smiling Mind er en non-profit organisation, der vil gøre mindfulness meditation tilgængelig for alle. App'en er et redskab, du kan bruge til at få smilet frem hos dig selv, uanset hvor du er i løbet af dagen. 

App'en er udviklet af psykologer og undervisere for at skabe balance i tilværelsen, og programmerne kan bruges af alle aldre til at assistere folk, der oplever stress, pres og udfordringer i hverdagen. Der er også specielt målrettede forløb for sport, mindfulness i undervisning og på arbejdspladsen. 

Læs mere om Smiling Mind lige her, som findes både til iPhone og Android.

Du vil (garanteret) også kunne lide