Glad mor med to børn
© iStock

17 ting, du kan lave med familien i påsken, som dine unger også kan lokkes med til

Tag familien med på tur i København, Aarhus, Odense eller Aalborg – vi har lavet en fuldendt guide til jer!

7. april 2017 af Victoria Carlsson

Vi glæder os alle til et par helligdage i familiens tegn, og derfor har vi lavet en guide til, hvad I kan foretage jer i påsken i og omkring de største byer i Danmark.

København

1. Escape CPH


Er I til samarbejde og spænding, er dette en perfekt oplevelse til jer med lidt ældre børn. Det er et live escape game, som handler om, at I bliver lukket ind i et rum og herfra har en time til at løse forskellige gåder sammen for at komme ud igen. I kan deltage 4-8 personer. Se mere på deres hjemmeside her.

Hvor: Nørre Farimagsgade 7, kld., 1364 København K

Pris: Søndag-torsdag 180 kroner per person, fredag 250 kroner per person og lørdag 310 kroner per person

2. Creative Space

Ønsker I at være kreative sammen er Creative Space en fremragende idé. Her kan alle aldersgrupper være med – alt fra små børn til bedsteforældre. I en af de hyggelige cafeer maler I keramik, mens I samtidig kan nyde noget fra kaffebaren. Stedet har mere end 170 slags keramik og 80 farver, I kan vælge mellem. Når I er færdige, afleverer I jeres keramik til personalet, og de vil glasere og brændet det for jer – en uge efter vil det være klar til afhentning. Se mere på deres hjemmeside her.

Hvor: Gammel Kongevej 154, 1850 Frederiksberg C eller Kastelsvej 1, 2100 København Ø

Pris: Fra 150 kroner og opefter afhængig af størrelse

3. Den Blå Planet

Den Blå Planet er Nordeuropas største akvarium og vil garanteret være en oplevelse for hele familien. Her vil I møde en masse fisk og store havdyr. Der er blandt andet havoddere, hammerhajer, rokker og en stillehavsblæksprutte – ret fascinerende! I påsken er der æggejagt med havodderne, klippeværksted og fortællerbattle, hvor børn i alle aldre kan deltage. I kan se det fulde program på deres hjemmeside her.

Hvor: Jacob Fortlingsvej 1, 2770 Kastrup

Pris: 95 kroner for børn (3-11) og 170 kroner for voksne

4. Experimentarium

Experimentarium er et naturvidenskabeligt og teknologisk center, hvor der er oplevelser og aktiviteter for nysgerrige børn og voksne. De har en masse spændende udstillinger, hvor man får en større viden omkring kroppen og diverse teknologier gennem leg. Af udstillinger I kan afprøve, er der eksempelvis en tur gennem menneskekroppen, eksperimenter med alternative energikilder, interaktiv biograf, sæbebobler, kuglebane, lyslabyrint og meget, meget mere. Se mere på deres hjemmeside her.

Hvor: Tuborg Havnevej 7, 2900 Hellerup

Pris: 105 kroner for børn (3-11) og 185 for voksne

5. Blocks & Walls

Er I til aktive oplevelser, kan I komme ud og afprøve kræfter med klatring i Københavns Klatrecenter. Her er der lækre faciliteter med nye omklædnings- og baderum samt cafemiljø. I kan enten vælge ’prøv klatring’, som er 2 timer med en instruktør, der hjælper og guider jer, så I kan få lov at bruge den 15 meter høje klatrevæg. Ellers kan I købe en dagsbillet og leje udstyr, hvor I selv prøver kræfter med på den 5 meter høje klatrevæg med faldmadrasser under. Se mere på deres hjemmeside her.

Hvor: Refshalevej 163 D, 1432 København K

Pris: 2 timer med instruktør og udstyr for 350 kroner per person. Ellers koster et dagskort 60 kroner for et barn og 120 for en voksen (her er der leje af udstyr ved siden af)

Aarhus

1. Naturhistorisk Museum

Her kan I komme helt tæt på dyrene fra Afrikas savanne og andre fantastiske skabninger eller tage på en tidsrejse gennem Danmarks natur fra Istiden og frem til i dag. Der er en lang række aktiviteter, som børn kan deltage i – herunder blandt andet at samle et dyreskelet og se, hvor langt man kan springe sammenlignet med dyr. I påsken er der blandt andet æggemaling, æggejagt, bygning af en fuglekasse og pandekager. I kan holde jer opdateret i museets kalender. Se mere på deres hjemmeside her.

Hvor: Wilhelm Meyers Allé 210 Universitetsparken, 8000 Aarhus C

Pris: Børn er gratis (0-18) og 75 kroner for voksne

2. Tivoli Friheden

Tivoli Friheden ligger hyggeligt placeret i Marselisborg Skov, og her er der noget for alle aldersgrupper, så I kan nemt bruge en hel dag i parken. I kan vælge blot at gå en tur i de smukke omgivelser og nyde en god frokost med familien, og hvis I er til forlystelser, har I mulighed for at købe et turbånd, så I kan give den lige så meget gas, som I ønsker. Der er 40 forlystelser for både børn og voksne, boder, spil og legepladser, så der er lagt op til en hyggelig dag i familiens tegn. Se mere på deres hjemmeside her.

Hvor: Skovbrynet 5, 8000 Aarhus C

Pris: 120 kroner for entré (+90 cm) eller 245 kroner for entré med turbånd. Alle under 90 cm kommer gratis ind

3. Den Gamle By

Den Gamle By er et levende købstadsmuseum og en tidsrejse for hele familien. Her møder man mennesker, der forestiller at leve i 1800-tallet, og bydelen er meget autentisk. Der er alt fra lejligheder, butikker og værksteder. I påskeferien er der aktiviteter for hele familien i Renæssancegården – herunder blandt andet klipning af gækkebreve og dekoration af påskeæg, og I kan ligeledes være med til at lave bolsjer på gammeldags manér. Alle aktiviteterne koster 20 kroner. Se mere på deres hjemmeside her.

Hvor: Viborgvej 2, 8000 Aarhus C

Pris: Børn er gratis (0-17 år) og 135 kroner for voksne

4. Marselisborg Dyrehave

Dukker der en solskinsdag eller to op i løbet af påsken, er Dyrehaven det oplagte sted. Her kommer I helt tæt på hjorte, dådyr og vildsvin – og I kan endda få lov til at fodre hjortene og dådyrene på tæt hold, hvis I medbringer gulerødder eller æbler. Det er en god idé at pakke en god picninckurv, da der er en masse steder, I kan sidde og nyde en god frokost. Læs mere på Visit Aarhus' hjemmeside her.

Hvor: Ørneredevej 6, 8270 Højbjerg

Pris: Gratis 

Odense

1. Funky Monkey Park

Parken er Danmarks største udendørs klatrepark. Her er der udfordringer for hele familien med 9 klatrebaner og 16 svævebaner placeret mellem trænerne, der tilsammen udgør hele 86 forhindringer i alt fra 1/2 til 15 meters højde. Prisen inkluderer 3 timers klatring, instruktion og adgang til kurser. Der er ligeledes borde og bænke til dem, der blot vil kigge på. Se mere på deres hjemmeside her.

Hvor: Stærmosegårdsvej 57, 5230 Odense M

Pris: 219 kroner for børn (3-12) og 279 kroner for voksne. (Bemærk at dette er for online booking, prisen uden online booking er dyrere)

2. Odense Zoo

Odense Zoo er en stor og hyggelig zoologisk have, som i 2015 vandt prisen for Europas bedste zoo, så den er bestemt et besøg værd for hele familien! Haven har utroligt mange dyr og gode legepladser til de yngre, så her kan I nemt bruge en hel dag. Der er også mulighed for at se dyrene blive fodret og trænet. Især i påsken er der flere begivenheder end normalt, som I kan opleve. Se deres hjemmeside her.

Hvor: Sdr. Boulevard 306, 5000 Odense C

Pris: 90 kroner for børn (3-11) og 155 kroner for voksne

3. Brandts

Brandts er Danmarks første museum for kunst og visuel kultur, hvor de har mere end ti udstillinger om året. Sanseudstillingen er en af deres store udstillinger, som har været et tema de sidste 30 år, og her er der noget for enhver eventyrlysten familie. Skal I nå at se årets sanseudstilling Underværker, er påskeferien i øvrigt den sidste mulighed for det. Se mere på deres hjemmeside her.

Hvor: Brandts Torv 1, 5000 Odense C

Pris: 20 kroner for børn (0-17) og 90 kroner for voksne

4. Danmarks Jernbanemuseum

Her kan I opleve den danske jernbanehistorie i en autentisk remisebygning fra 1954. Et utroligt børnevenligt museum, hvor I er velkomne til at gå på opdagelse i de ikoniske lokomotiver og vogne. For de mindste gæster er der Børnebanegården, hvor de kan lege lokomotivfører og sælge billetter. Her kører et minitog, som I kan prøve, og i påsken vil det være muligt at få en tur i et damplokomotiv fra 1901, som kører på museets egne jernbane. Se mere på deres hjemmeside her.

Hvor: Dannebrosgade 24, 5000 Odense C

Pris: 50 kroner for børn (5-17) og 95 kroner for voksne

Aalborg

1. Aalborg Zoo

Zoologisk have er altid en god idé, hvis man vil have en hyggelig dag med familien. Som det eneste sted i Danmark kan I opleve den afrikanske elefant, Borneo-orangutangen og den asiatiske løve. Derudover er der både legepladser og masser af plads til picnic. I påsken er der mulighed for at opleve den nye udstilling Tilbage til istiden, hvor I kan lave egne påskeæg eller tage en tur med zoo-toget for 20 kroner. Se mere på deres hjemmeside her

Hvor: Mølleparkvej 63, 9000 Aalborg 

Pris: 95 kroner for børn (3-11) og 155 kroner for voksne

2. Funcenter

Her er der over 30 forskellige aktiviteter til både børn og voksne – herunder eksempelvis lasergame, lokumsræs, fodboldpool, sumobrydning og meget andet. Der er altid en instruktør til stede, der kan guide jer rundt, hvis I har brug for hjælp. Bemærk, at I ved mange af aktiviteterne skal være minimum seks personer. Se mere på deres hjemmeside her

Hvor: Poul Larsensvej 14, 9000 Aalborg

Pris: Fra 99 kroner og opefter alt efter hvor længe I ønsker at være der

3. Svømmeland 

Find jeres indre vandhund frem og tag i Svømmeland i Nørresundby, hvor der er mulighed for at springe fra vipper, svømme lange baner, nyde et af wellness-badene, plaske rundt og få en opvarmning i saunaen. Der er både bade til børn, voksne og familier. Er I glade for vandplaskeri, kan I nemt bruge en masse timer her! Se mere på deres hjemmeside her

Hvor: Lerumbakken 11, 9400 Nørresundby

Pris: 40 kroner for børn og 52 kroner for voksne

4. Kunsten - Museum of Modern Art 

Kunsten er et moderne museum i en arkitektonisk perle. Der er en masse billedkunst i verdensklasse og ligeledes en udendørs skulpturpark, hvor I kan gå rundt og nyde de smukke, grønne omgivelser. Palmesøndag, påskedag og 2. påskedag er der familieværksted i påskeudgave. Her vil der være en professionel kunstner, der sætter jer i gang, og her kan hele familien få lov til at lave kunst sammen. Familieværkstedet er egnet til børn i alderen 3-15 år. Se mere på deres hjemmeside her

Hvor: Kong Christians Allé 50, 9000 Aalborg

Pris: Børn er gratis (0-18) og 95 kroner for voksne


Du vil (garanteret) også kunne lide