Jon Bon Jovi, Led Zeppelin
© Wenn

10 yndlingsbands fra vores ungdom, som vores forældre hadede

“SKRU NED!” råbte de, men det er altså umuligt at høre Blondie og Pink Floyd på lavt blus!

6. april 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Ryster du nogle gange på hovedet, når dine unger skruer op for yndlingsmusikken på teenageværelset? Og tænker du: “Hold nu op, hvor lyder det bare forfærdeligt!”? 

Du er med garanti ikke den eneste, men prøv at tænke tilbage på dit ungdomsværelse – du hørte med garanti også nogle toner, som dine forældre ikke just var fans af, ikke? Det er i hvert fald en tilbagevendende klassiker, at generationerne har forskellige præferencer (og ophedede diskussioner), om hvad der er god smag, når det gælder musik. 

Vi har her samlet 10 af redaktionens yndlingsbands fra ungdommen, som vores forældre mildest talt ikke brød sig særlig godt om – men som vi elskede! Er dit yndlingsband på listen?  

The Doors

Det amerikanske rockband The Doors så dagens lys i 1965, og bandet har givet os sange som Light My Fire, End of the Night, Touch Me og Love Street. 

Pink Floyd

“We don't need no education... We don't need no thought control...” sang Pink Floyd i 1979, og vi følte den helt ind til benet! 

Led Zeppelin

70'erne var Led Zeppelins årti, og det var her, bandet lavede numre som Stairway to Heaven, Kashmir og The Rain Song.

Black Sabbath

Det var mørkt, og det var godt – og det var temmelig crazy, da engelske Black Sabbath med Ozzy Osbourne i spidsen bragede løs til tunge metaltoner. 

The Rolling Stones

The Rolling Stones er de helt tunge drenge, og bandet har givet os det ene hit efter det andet. I 2014 kunne vi opleve dem herhjemme på Roskilde Festivalen, og selvom anmelderne ikke var særlig begejstrede, var det med garanti en kæmpe oplevelse for et hav af fans. 

Queen

“I want it all, I want it all, I want it all, and I want it now,” sang Queen i slutningen af 80'erne, men for dælen hvor har det britiske rockband givet os mange hits i løbet af tiderne – Bohemian Rhapsody, We Will Rock You og Don't Stop Me Now for bare at nævne et par stykker.  

Scorpions

De var tyskere, og de var hardcore! Men gruppen havde også en lidt blødere side, som vi blandt andet fik at se i sange som Wind of Change og Send Me An Angle

Blondie

Med Debbie Harry i spidsen kan man alt, og det kunne Blondie! Det amerikanske band var fuld af power, og hittet Heart Of Glass vil altid sidde skarpt på vores nethinde.  

Def Leppard 

Bandet Def Leppard var en del af den britiske rockscene i 70'erne og 80'erne, og her på redaktionen var det især chefredaktøren, som tabte sit hjerte til gruppen i sin ungdom. 

Bon Jovi

Hvem kan stå for Jon Bon Jovi? Vi har i hvert fald svært ved det! Vi var (og er) også ret pjattede med bandet Bon Jovi, som 'kom til verden' i starten af 80'erne. 

Du vil (garanteret) også kunne lide