Eddie Van Halen, David Bowie
© Pinterest Daisy Prater, Deb Renee Biggs

10 rockstjerner, vi forgudede i 80’erne (og stadig gør)

80'erne var en overflod af voldsomt pæne rockstjerner, som forstod at lave musik, der fik os til at skråle med! Hvilken af en af disse 10 rockstjerner lyttede du til?

24. oktober 2017 af Anne-Mette Søndergaard

Om vi var børn eller unge i 80'erne, var der helt sikkert en rockstjerne, der prydede væggen over vores seng. Både fordi de lavede absolut genial musik, men også fordi de var charmerende og, ja, temmelig labre!

Faktisk var der mange rockstjerner, vi slet ikke kunne få nok af dengang, og det kan vi heller ikke nu. Så sæt De bedste fra 80'erne på din kassettebåndoptager, tag læderjakken og de hullede jeans på, og drøm dig tilbage med disse 10 fantastiske rockstjerner.

1. Jon Bon Jovi

Ud over at have et sprødt sangtalent blev Jon Bon Jovi også kendt for sit smukke, lyse hår og sit lækre udseende. Gennem 90'erne fortsatte fokusset på hans udseende, da han flere gange blev nævnt i kategorien som verdens mest sexede mand – vi var bestemt heller ikke kede af at se ham i tv-serierne Sex & the City og Ally McBeal, og den dag i dag er han altså også stadig en nydelig mand.

2. John Taylor 

John Taylor var basguitaristen i Duran Duran, men ud over at være musiker var han også skuespiller og et kæmpe idol – han kunne lidt af det hele, og han var fantastisk!

3. Eddie van Halen

Eddie van Halen fra bandet Van Halen er nok en af de mest indflydelsesrige guitarister i rockmusikkens historie, og han blev af magasinet Rolling Stones i 2011 valgt som den ottende bedste guitarist – vi kendte ham nu bedst som rockstjernen med det smukkeste smil.

4. Axl Rose

Forsangeren i det legendariske band Guns ‘n’ Roses var ikke bare dejlig at se på, men havde (og har) også en fantastisk stemme – faktisk så fantastisk, at han af Rolling Stones og New Musical Express er blevet kåret som en af verdens bedste vokalister nogensinde. Go, Axl!

5. David Bowie

David Bowie havde en uimodståelig karisma, der var svær at stå for, og han forstod virkeligt at forny sig, når det var nødvendigt, hvilket gjorde, at han var hovedfigur inden for musik gennem fem årtier. 

6. Sebastian Bach

Han var jo bare rigtigt 80'er-lækker! Sebastian Bach, som jo var medlem af bandet Skid Row, forlod bandet på grund af forskellige uoverensstemmelser; efter den tid lavede han flere shows på blandt andet Broadway, og han har også været med i tv-serier som Gilmore Girls. 

7. Billy Idol

Billy Idol var rebellen over rebeller og en rigtig bad boy, men han gjorde bare afbleget pindsvinehår smart – han var nok også den eneste, der kunne bære det.

8. David Coverdale 

Vi kender både David Coverdale fra Whitesnake og Deep Purple, og jobbet som forsanger for Deep Purple gav ham senere hen en plads i Rock and Roll Hall of Fame, hvilket, hvis man spørger os, selvfølgelig var meget velfortjent!

9. David Lee Roth

Van Halen var et band, der bestod af meget flotte mænd, og David Lee Roth var meget mere end flot: Han var vokalist, sangskriver, skuespiller, forfatter og radiopersonlighed – lidt af et multitalent!

10. Bret Michaels

Brett Michaels fik stjernestatus, da han var forsanger i bandet Poison, der solgte over 50 millioner albums verden over, og vi fik endnu et rockstjerne-crush! Vi kunne stirre længe ind i de intense blå øjne... 

Du vil (garanteret) også kunne lide