supper
© iStock

Suppen, der slanker

Suppe er en suveræn løsning, hvis du ikke lige har fået planlagt aftensmad. Anne Larsen gav mig engang opskriften på denne fatburner-suppe.

5. marts 2014 af Gitte Høj

Suppe er ofte redningen, når jeg ikke har fået planlagt noget aftensmad. Jeg tømmer grøntsagsskuffen, skræller og skærer i mundrette stykker. Ned i en gryde med lidt olie. På med krydderierne, noget bouillon og så skal den ellers bare koge derudad. Den smager af gode grunde lidt forskelligt fra gang til gang. Nogle gange har den en lækker, indbydende farve. Andre gange er den tæt på grim og kan med fordel indtages i en dunkel belysning.

Hver gang gør suppen mig dejlig mæt. Varm suppe kogt på grønsager får både blodet til at rulle og giver kroppen et kæmpe skud af sunde stoffer. Det er nemlig væsentligt lettere at optage kogte grønsager end rå grønsager, fordi kogningen sprænger cellerne og gør dem til letoptagelige mikroskopiske stoffer.

 

Samtidig er suppe også lidt af en suveræn slankeløsning, hvis du har brug for at holde snor i kalorierne. Suppe indeholder nemlig ikke særlig mange kalorier (med mindre du propper den med fløde og kokosmælk, selvfølgelig). Derfor kan du tillade dig at spise godt til. Du vil stadig forbrænde flere kalorier end dem, der er i suppen. Er du oven i købet rundhåndet med stærke krydderier - chili, karry, stærk paprika, ingefær og lignende - vil suppen som et ekstra plus skubbe til din forbrænding. Det er genialt.

Jeg fik en gang denne opskrift på en forbrændingssuppe af Anne Larsen. Hun kalder den for en FATBURNER suppe.

Det skal du bruge:

Gult løg, kål (oprindeligt hvidkål, men hvilket som helst kål), peberfrugt (oprindeligt grøn, men den røde er der jo mange flere c-vitaminer i), bladselleri, gode dåsetomater, vand og salt. Tilføj dejlig velsmagende olivenolie. Smag eventuelt til med salt, peber og de krydderier, du kan lide.

Suppen kan sagtens fryses ned i portioner, der passer til de måltider, du nu vil bruge den til. Du kan for eksempel bruge suppe som et mellemmåltid eller som en lille forret, hvis du gerne vil tage toppen af sulten før hovedretten.

Får du lyst til at prøve andre af Anne Larsens opskrifter, vil jeg lige minde dig om, at hun jo har lavet nogle rigtig fine kogebøger. De er dog udsolgt fra forlaget og skal derfor findes antikvarisk. Hun har fortalt mig, at hun i løbet af dette år går i gang med en ny kogebog. Hurra.

Måske er du interesseret i ...

Seneste