Inge Tarnow og hendes flok
© Sine Nielsen | Fra venstre: Henriette (51), Lillian (42), Pernille (39), Tone (48) og Inge (46) i midten med lyseblå T-shirt

Inge Tarnow: “Vi har kun en time sammen – til gengæld er det hver uge året rundt”

Inge Tarnow træner hver uge sammen med en flok kvinder, som hun forbavsende hurtigt er kommet tæt på. For der er ikke langt fra at sludre om slatne maver og en smadret akillessene til at tale om skilsmisser og syge forældre.

31. december 2017 af Karen Greve

Inge Tarnow (46) er director i et biotech-firma. Hun er single og mor til Andreas på 16, Magnus på 12 og Oscar på 9 år. 

Vil du præsentere din flok?

“Vi er jævnaldrende kvinder, der er nogenlunde samme sted i livet, når det gælder familie og arbejde, og vi er fælles om gerne at ville være i form. Vores træner, Pernille, har en smittende energi, og hendes omsorg er i høj grad med til at skabe fællesskab på holdet. Jeg kendte ikke Lillian på forhånd, men hun er åben, varm og ligefrem, så det har været nemt at lære hende at kende. Tone kender jeg, fordi vores ældste børn har leget sammen. 

Og for nylig har jeg trukket min veninde Henriette med ind på holdet. Hun er i behandling for brystkræft i øjeblikket, og jeg tænkte, hun ville have gavn af den sociale stemning på det her hold. Vores tirsdag morgen sammen i træningslokalet kan virkelig løfte mit humør.” 

Hvad laver I sammen?

“Først og fremmest styrketræner vi, men undervejs snakker vi også en hel del. Måske ikke under den mest intense pulstræning. Men under vores halve times opvarmning når vi alligevel at komme omkring både børn, mænd, arbejde, ferier og de skavanker, du nu har som en typisk 46-årig mor til tre. 

Jeg blev helt inspireret af Lillian, som en dag måtte fælde en tåre, efter at hun havde afleveret sin datter på koloni, for i sådan en situation ville jeg selv holde mere igen. Men det er meget befriende og opløftende at mærke forståelsen fra de andre mødre, der kender til børneudfordring ‘klumpen i halsen’.” 

Hvordan fandt I sammen?

“Jeg har i flere omgange trænet hos Pernille, og jeg begyndte på dette hold for et år siden, fordi det passede godt i forhold til mit arbejde og min familie. Det var ret tilfældigt, hvem jeg havnede sammen med, men det har vist sig at være et heldigt match. 

Jeg synes, det er rart igen at møde mennesker, der arbejder med noget andet og har en anden referenceramme end jeg selv, for de fleste af mine andre venner er kommet til gennem studie, arbejde og børn, men her kan jeg igen være nysgerrig på nye mennesker, og det er fantastisk.” 

Hvad betyder I for hinanden?

“Jeg føler mig i live tirsdag morgen, og sådan tror jeg også, de andre har det. Jeg vil strække mig meget langt for at nå til træning. Indimellem må jeg aflyse, fordi jeg rejser en del med mit arbejde, og så går jeg i stedet på et eftermiddagshold, men det er ikke det samme. Vi har en helt speciel stemning, fordi vi går godt i spænd, men måske også, fordi vi ses fast hver uge. Det er kun en time, vi har sammen, men til gengæld er det hver uge året rundt. Der er ikke mange af mine andre veninder, som jeg ser så regelmæssigt. Vi kan følge med helt tæt i, hvem der har børn, som starter i gymnasiet, og hvem der har forældre, som lige nu er syge.” 

Hvilken forskel gør din flok for dig?

“Den opløftede stemning på vores hold gør, at jeg altid glæder mig til at komme til træning. Jeg bliver glad af at starte min tirsdag med at svede og grine sammen med de andre. 

I efteråret blev jeg skilt, og først sagde jeg ikke noget om det. Ikke fordi jeg ikke følte, at vi havde den fortrolighed, men i starten havde jeg brug for et fristed, hvor jeg kunne tale om noget andet end min skilsmisse, og jeg havde heller ikke lyst til at skabe for meget drama omkring det. Men en dag spurgte Pernille om noget med mit hus, og så var lejligheden der til at sige, at jeg var flyttet, fordi jeg var blevet skilt, og de andres reaktion var fed. Ingen overreagerede. Det var meget sådan: ‘Det er da noget lort’. Og så gik vi videre til nogle armbøjninger.” 

Denne artikel er tidligere bragt i Magasinet Liv nummer 82.

Måske er du interesseret i ...

Seneste