kvinde der stryger
© iStock

5 fejl, du begår, når du stryger

Selv om om vi har strøget utallige skjorter, så har vi alle sammen helt sikkert lavet nummer 3.

25. november 2017 af Anne-Mette Søndergaard

1. Tøjet er for tørt

Det er lettere at stryge krøller væk, hvis tøjet er en smule fugtigt. Prøv at gøre det til en vane at stryge dit tøj lige efter, at du har taget det ud af tørretumbleren, eller når det er let fugtigt på tørresnoren. Alternativet kan også være, at du har en lille vandspray ved hånden.

2. Du glemmer at følge instruktionerne på tøjet

Den lille instruktionslap, der indikerer, hvilken varme tøjet skal stryges ved, kan nogle gange sidde et sted, hvor den kradser, klør og irriterer på huden. Det betyder, at vi tit klipper den af, men der er en grund til, at den instruktionslap er der. Hvis den ikke bliver fulgt, vil tøjet ikke blive strøget korrekt og kan ende med at blive ødelagt. 

Næste gang du klipper instruktionslappen af, så gem den – på den måde er du sikker på, at dit tøj bliver behandlet ordentligt. 

3. Du rengør ikke dit strygejern

En gang imellem skal strygejernet også gøres rent. Selv om du ikke kan se det, kan der være fastbrændte tekstilrester eller andet, der kan ødelægge strygejernets overflade. De rester kan efterlade mærker og pletter på dit tøj. For at undgå dette skal du rengøre dit strygejern med et skånsomt rengøringsmiddel, så du ikke ødelægger overfladen.

4. Du glemmer at tømme strygejernet for vand

Hvis du har et af de strygejern med vandbeholder, så skal du huske at tømme det hver gang, du har brugt det. På den måde undgår du, at beholderen lækker ind i strygejernet og ødelægger alle de elektroniske dele. Desuden undgår du også, at der bliver dannet kalkpletter i beholderen, der derefter ender på dit tøj. 

5. Du stryger silkeblusen til sidst

Det tager længere tid for et strygejern at blive koldt, end det tager at blive varmt. Derfor skal du begynde med de mere sarte tekstiler, når du går i gang med svinge med strygejernet. Dette gælder blandt andet polyester og silke, hvor du så arbejder dig op til tekstiler som bomuld, der kan klare højere varme. Hvis du slutter af med silke og polyester, kan du risikere, at de smelter.

Kilder: Goodhousekeeping.com, Mrslaundry.com.sg

Måske er du interesseret i ...

Seneste