Laila Hovgaard Liv Model 2017
© Thomas Dahl

Vinder af Liv Model 2017: “Jeg er den lille mælkebøtte, der kom op af asfalten”

Laila Hovgaard lever for de børn omkring sig, der har brug for hjælp. Og så sit eget trekløver, der på alle måder skal have den barndom, hun ikke selv fik

19. oktober 2017 af Karen Greve og Louise Thorsted

Laila Hovgaard (40) er gift med Jens og mor til tvillingerne Laura og Frida på ni og Ella på tre år. Hun er lærer. 

At være 40+ er:

“Det er fedt at tage mig selv seriøst”

“Dagen før min 40-års fødselsdag tænkte jeg meget over, hvad jeg ville fremover. Hvad ville jeg forandre og sætte fokus på? Jeg vil være mere tro mod mig selv, sætte flere grænser og sige mere fra! Og det giver mig en følelse af power at turde stå ved mine meninger. Også selv om jeg stadig skal øve mig i det. Det er fedt at tage mig selv seriøst. Jeg har brugt lang tid på at fylde 40 år, og det fylder stadig hver dag. Jeg forandrer mig på både de store og de helt små områder. Jeg har ikke gjort vanvittigt meget ud af mig selv de seneste 10 år. Så meget har det fyldt at blive og være mor. Men nu har jeg for eksempel endelig fået en hudplejerutine! At jeg meldte mig til Liv Model var vanvittigt grænseoverskridende, for det er at turde stå ved mig selv, også som jeg ser ud udenpå – og til trods for, at jeg til daglig færdes i et miljø, hvor det mest handler om indre værdier og fællesskab.” 

Det fylder i mit liv lige nu:

“God hverdag er tid til at sidde og nusse i sofaen”

“Jeg øver mig meget på at være i hverdagen, for der er bare så mange flere af dem, end der er weekender og ferier. Jeg vil ikke længere kun gå og glæde mig til noget forude, for tænk på alt det liv, du mister, mens du gør det. God hverdag for mig er, at der er tid til nærvær, tid til at sidde og nusse i sofaen, fordi vi først tager opvasken, når ungerne sover. Jeg kan godt blive lidt slidt på mit arbejde, fordi jeg giver så meget af mig selv, men så skal jeg bare ud i min have. Haven er min opladning.”

Laila Hovgaard Liv Model 2017
© Privat foto, Thomas Dahl

Det blev en milepæl for mig:

“Jeg brugte meget energi på at teste, om min mand ville blive hos mig”

“Min mor døde af livmoderhalskræft, da jeg var ni måneder gammel, og min far kunne ikke finde ud af at være far, så jeg kom hurtigt til at bo ved min farmor og farfar. Min farmor og farfar var gode ved mig, men også en generation ældre. De døde, da jeg var teenager. Jeg var 18 år, da min farmor døde, og så var jeg alene. Da jeg mødte min mand, Jens, for 17 år siden, brugte jeg utroligt meget energi på at teste, om han ville blive hos mig eller forsvinde ligesom alle andre i mit liv. Men han blev. Og det er min milepæl, for fra da af begyndte det at gå fremad. Og så var det fantastisk at få vores tvillingepiger og Ella. 

Nu hvor jeg kan se, at de trives, lukker det samtidig sårene fra min egen barndom. Jeg har en storesøster og fandt for nogle år siden ud af, at jeg har endnu en storesøster, som blev bortadopteret. Min mor havde altså også tre piger, og vi er stille og roligt ved at etablere kontakt. Jeg blev lærer for at kunne være hende, der griber ind, sådan som jeg ville ønske, nogen havde gjort det, da jeg var barn. Det er hårdt, når det ikke lykkes at hjælpe de børn, der har det svært. Jeg kan også banke mig selv i hovedet, hvis jeg ikke føler, jeg lykkes som mor. Mine børn skal vide, at de aldrig vil kunne falde, som jeg faldt. Jeg er den lille mælkebøtte, der kom op af asfalten, og nu er jeg begyndt at klappe mig selv på skulderen, for jeg klarede det! Og det gjorde jeg takket være min farmor og farfars kærlighed til mig. Og Jens!” 

Læs resten af artiklen om Laila 

I Magasinet Liv 81 kan du læse resten af interviewet med Laila. Her kan du også komme tættere på de fire andre Liv Model 2017-vindere, som fortæller om hvordan de har det med at være 40+. 

Denne gang får du Bo Bedre med Magasinet Liv for kun 69,95 kroner i alt. Så skynd dig ned i din lokale kiosk, og få fingrene i det nye, lækre læsestof, du kan hygge dig med på sofaen!

Magasinet Liv 81 Liv Model 2017
© Thomas Dahl

Måske er du interesseret i ...

Seneste