Kvinde skylder gulerødder
© Getty Images

Spiser du gulerødder? Den orange rodfrugt forebygger nemlig kræft

Jeps, den er god nok. En gulerod om dagen kan være med til at forebygge tarmkræft. Og et svampeforsvar er årsagen

5. januar 2019 af Gitte Høj

Man ved, at spiser du mange gulerødder, nedsætter du din risiko for at udvikle kræft. Og nu ved man også hvorfor. 

Guleroden indeholder nemlig to stoffer, som har vist sig både at forebygge og hæmme udviklingen af forstadier til kræft i tyk- og endetarm. Ny forskning har fundet frem til, at det er gulerodens eget forsvar mod svampeangreb, som også giver dig et værn mod at blive ramt af tarmkræft. 

Stofferne hedder falcarinol og falcarindiol, og begge virker altså kræfthæmmende. Resultatet kommer på baggrund af rotteforsøg, men forskerne er optimistiske, fordi forsøget bekræfter tidligere resultater om den orange rods gunstige effekt også på den meget alvorlige del af dit helbred.

Kilder: Pubs.rsc.org, Videnskab.dk


Lav dig eksempelvis denne super sunde og farverige gulerodsjuice med appelsin og ingefær.


Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 12.

Måske er du interesseret i ...

Seneste