Kvinde der står i morgenkåbe og kigger ind i et spejl og smiler
© iStock

Hudpleje | De største gaver til din 40+ hud

Okay, overblik. For hvad er det allerbedste at have stående på min toilethylde til min voksne hud? Det skal vi sige dig!

22. februar 2018 af Mette Bundgaard

En fugtmaske

- fordi den mætter din hud

En typisk 40+ hud kan typisk ikke få fugt nok, og en fugtmaske tanker din hud helt op med fugt. Særligt hvis du vælger en af dem, som skal sidde natten over. Så kan huden virkelig suge til sig. 

Anvend din fugtmaske et par gange om ugen. Din hud slapper af, det gør du også, og din hud kvitterer med at se mere fyldig og klar ud.

Tip! De fleste masker skal sidde på huden mellem 10 og 20 minutter, men der fås også flere og flere masker, som kan overnatte på huden.

Swiss Clinics Face Perfecting Dry Mask


© Swiss Clinic

Swiss Clinics Face Perfecting Dry Mask er en tør sheet-mask, som du godt kan gå rundt med. Kan bruges tre gange, har en patenteret vandfri teknologi og er med 87 procent aktive ingredienser, som fugter og plejer din hud. Fås hos Matas.dk for 295 kr.


© Biotherm

Biotherms Life Plankton Mask er en nærende, fugtgivende maske til alle hudtyper med 35 forskellige vitaminer og mineraler. Du bruger den natten over. Fås hos Cocopanda.dk for 465 kr. 

En creme med A-vitamin

- fordi den stimulerer din cellefornyelse

A-vitamin er gavnligt for vedligeholdelsen af din overhud, da vitaminet stimulerer cellefornyelsen og kan få fine linjer og rynker til at syne mindre.

En A-vitaminsyrecreme er toppen af poppen i kampen mod rynkerne, da den beviseligt udglatter dem. Du kan dog kun få den med recept på apoteket, da den kan give lette bivirkninger som kløe, irritation og afskalning. 

Cremer med retinol og retinaldehyd, som er mildere former for A-vitaminsyrecremer, fås begge uden recept. De to stoffer kan også give rødme og afskalning, men kun i en meget mild grad. Det er selvfølgelig irriterende, men holder du ud, har du pludselig den fineste hud.

VIGTIGT! Brug kun din creme med A-vitamin to-tre gange om ugen i de første par uger. Når din hud så har vænnet sig til den: Brug den som en almindelig creme.

© Beauté Pacifique

Gør rynker mindre synlige med Beauté Pacifique Crème Métamorphique. Tilfører huden to former for A-vitamin. Bruges fortrinsvis om natten. Fås for 395 kr. hos Matas.dk.

Få resten af listen over pleje til din 40+ hud

I Magasinet Liv 3 kan du læse resten af skønhedsredaktørens anbefalinger til din 40+ hud. Her får du viden og råd om både det gode grundlag til huden, de vigtige cremer samt det sidste finish med makeup. Så skynd dig at få fingrene i det nyeste Magasinet Liv!

© Ditte Capion

Måske er du interesseret i ...

Seneste