Foto: Creativecommons.org

Sådan undgår du myrer i hjemmet – uden kemi

Vi giver dig den bedste og mest effektive måde at bekæmpe myrer på. Helt uden brug af giftstoffer

10. maj 2016 af Rikke Hellerup Madsen

Tissemyrer, skovmyrer, flyvemyrer, havemyrer. Der findes et utal af myrearter. Lige meget hvilken type myre, der er tale om, så har det lille skadedyr en fantastisk evne til at invitere sig selv indenfor hjemmets fire vægge, og det kan være utroligt svært, at få dem til at gå igen!

Mange ender med at bruge en masse kemiske produkter i kampen mod myrerne. Men! Faktisk kommer man ofte længere med biologisk, giftfri og miljøvenlig myrebekæmpelse, skriver Husoghavesiden.dk

Hvis du følger disse gode råd, er der meget større chance for, at myrene forlader etablissementet – også uden at belaste miljøet.

Ingredienser til effektiv myrebekæmpelse

Du kan komme meget langt i din kamp mod myrerne ved at benytte ganske almindelige ingredienser, som du sikkert allerede har i køkkenskabene:

Kanel

Myrer kan ganske enkelt ikke døje kanel. Så det er et effektivt våben, som får myrerne til at fortrække.

Selv om kanel godt kan afgive noget farve, er det et middel, som både kan anvendes indendørs såvel som udendørs i kampen mod myrerne.

Kartoffelmel, bagepulver og flormelis/sukker

Disse ingredienser udgør til sammen en ganske effektiv bekæmpelse af myrerne. Myrer elsker sødt (flormelis eller sukker) og slæber derfor gerne denne blanding med hjem til boet, hvor de deler den med de andre myrer.

Men fordi myrerne ikke kan fordøje blandingen af kartoffelmel og sukker, ender det med at slå dem ihjel.

Gær

Bland gær med noget sødt så som sirup, honning, sukker eller flormelis. Tilsæt vand og sæt blandingen rundt omkring, så myrerne kan komme til det. Blandingen giver myrerne forstoppelse, som de dør af.

Kogende vand

Hæld kogende vand direkte i myretuen. Det ødelægger boet og får samtidig slået en del myrer ihjel. Behandlingen gentages løbende indtil boet er helt ødelagt, eller myrerne bliver så trætte af det, at de finder andre steder at opholde sig. 

Eddike

Eddike er ganske effektivt når myrerne skal jages væk. Stil beholdere med eddike rundt omkring – det holder de små dyr på afstand. 

Cola

Hæld en ordentlig omgang cola ned i myreboet. Selv om de små dyr elsker søde sager, er cola altså ikke blandt deres favoritter.

Kaffegrums

Kaffegrums strøs langs med soklen på huset. Myrerne kan bare ikke li’ kaffegrumset. Så det er ganske godt til at holde dem væk. Behandlingen skal dog gentages, for ellers vender myrerne tilbage, når kaffegrumset enten er regnet eller blæst væk. 

Salt

Myrerne bryder sig bare ikke om salt. Så det er et fint middel til at holde dem på afstand. Du kan også blande salt i kogende vand – det er et stærkt våben at hælde dirkete ned i myretuen.

Hvidløg

Presset hvidløg er endnu en af de ting, myrerne ikke bryder sig om. Gnid det på de steder, hvor du gerne vil have, at myrerene forsvinder fra og gentag behandlingen løbende.

God kamp mod de ubudne gæster! 

Du vil (garanteret) også kunne lide