DIY bordpynt til julebordet
Hvordan skal bordet dekoreres i år? Inspirationen finder du her! © Getty Images

Sådan laver du nemt din egen pynt til julebordet

Hvordan skal julebordet dækkes og dekoreres i år? Det har vi nogle kreative bud på!

2. oktober 2019 af Amalie Caroline Møller Bonde og Michelle Andersen

Forberedelserne til julebordet begynder at nærme sig. Hvordan skal bordet pyntes? Og hvad skal der bruges af blomster, grene, kogler og andet dekoration?

Inspirationen finder du her! Vi har nemlig samlet otte gode idéer til, hvordan du selv kan lave pynten til dit julebord. Så bliver det ikke mere personligt og fint! 

1. Kogler og gran

Smut en tur i skoven og saml kogler og gran til dit julebord. Placer dem i en vase eller en dåse, som du kan dekorere med bånd lige efter din smag. 

Og har du lyst, kan du spraye lidt hvidt snyde-sne på dekorationen. Så er der for alvor dømt hvid jul! 

2. Julelys til julebordet

Glassene har du garanteret allerede. Så mangler du bare lidt gran og røde bær – og det kan du for eksempel finde i haven eller i naturen. 

Placer lidt gran og nogle bær i glassene og fyld vand oveni. Dernæst kan du sætte et fyrfadslys ned i glasset. Og vupti, du har smukke julelys til julebordet. 

3. Kanelstænger på servietterne

Hvad dufter mere af jul end kanel? Bind en stang fast på hver serviet – eventuelt med et stykke gran ved siden af – og du har smukke dekorationer til tallerkenerne på julebordet. 

Som bonus har du også en dejlig duft af kanel i hele hytten! 

4. Bordkort på en kogle

Hvem siger, at et bordkort absolut skal være en lap papir? Varier de klassiske bordkort ved at binde et navneskilt på en grankogle. Det er da nemt og hyggeligt! 

5. En rustik dekoration til julebordet

Brug en vase, en flaske eller enhver anden gennemsigtig beholder du har til at skabe denne smukke, rustikke dekoration til julebordet. 

6. Et velduftende fad

Appelsiner, nelliker og gran udgør den ultimative duft af jul. Og sammen med kogler og røde bær udgør det en fantastisk smuk dekoration til julebordet. 

7. Julestokke som bordkort 

Nemt, kreativt og anderledes! Og som bonus kan stokkene jo spises bagefter. 

8. Smukke farver til julebordet

Konceptet er omtrent det samme som i idé nummer to. Det geniale er, at du kan fylde lige præcis, hvad du har lyst til i det gennemsigtige glas. På den måde kan du skabe de fineste farvekombinationer til julebordet. 

Du vil (garanteret) også kunne lide