Kreativ billedvæg
© Pinterest @Scarlett Mouton

Guide: Sådan laver du en billedvæg i tre forskellige stilarter

Vil du lave en billedvæg, der gør dine gæster misundelige? Så kig med her, og find ud af, hvilken type billedvæg der passer bedst til dig og dit hjem

4. marts 2017 af Pia Olsen / Boligmagasinet.dk

1. Den grafiske billedvæg

Går du efter en stringent, grafisk billedvæg er regel nummer et at gå efter ens rammer – for eksempel enkle sorte eller smalle trærammer. Hæng billederne op, så mindst to sider af billedvæggen flugter, eller sørg for, at billederne tilsammen danner en firkant. Det giver et enkelt og stramt udtryk.

2. Den kreative billedvæg

Drømmer du om et legende, personligt udtryk? Leg løs med rammer, former, farver, motiver, og hæng gerne små skulpturer og spejle mellem dine kunstværker. Sørg blot for, at du har motiver i forskellige størrelser. Det skaber dynamik og gør væggen mere spændende at se på. Start med at hænge det største billede op, og byg så de andre på omkring det, så får du det bedste resultat.

3. Den legesyge billedvæg

Elsker du at skifte billeder og kunst og skabe nye, fine udtryk på væggen, så er en gallerihylde oplagt som udgangspunkt for din billedvæg. Det er fleksibelt, og du kan skifte billederne ofte uden at lave huller i væggen. Hæng evt. flere gallerihylder op på samme væg, gerne forskudt og i forskellige længder. Sørg dog for, at de ikke hænger for tæt, så du har plads til lidt større ting.

TIP Skal looket være casual? Stil dine kunstværker på gulvet eller på toppen af reolen i stedet for at hænge dem op. Stil dem eventuelt i flere lag.

Hot kunst til din væg

Klassisk kunsthåndværk som litografi og linoleumstryk hitter lige nu – og de kan give din billedvæg det der lille ekstra. Håndværket gør looket mere autentisk og giver ekstra dybde, men kan du kende forskel? Hvor litografier bliver tegnet på en fugtig kalksten, bliver linoleumstryk snittet ned i en plade linoleum. Billeder fremkommer, når kalksten eller linoleum bliver påført tryksværte og trykket mod papir. 

Du vil (garanteret) også kunne lide