Seng: Essential fra Auping. Auping er kendt for kvalitet, fokus på bæredygtighed ogfleksible muligheder for at sammensætte en optimal løsning til din unikke krop. // Pyntepude Leavings fra Auping // Sengebord: Essential fra Auping // Sengetøj: Helium fra Auping. Fås med button-down system og lynlås i 140X200 eller 140X220 cm // Lampe: Design By Us // Vægmaling: REN

© Styling: Benjamin Native Studio / Foto: Thomas Dahl

Derfor er soveværelset det vigtigste rum, når du skal lade op

At slumre ind på sofaen eller powernappe i lænestolen giver ikke den samme søvn som i en seng af høj kvalitet. Her opdaterer vi dig på, hvorfor du (også) skal huske at bruge soveværelset til Zzzzz.

2. juli 2018 af Tekst og styling: Benjamin Native Studio for Auping

Du har svært ved at koncentrere dig på jobbet, din lunte er kort, og du bukker tit under for sygdom. Nåja, og så vågner du sjældent veludhvilet om morgenen. Lyder det som noget, du kender alt for godt? Så får du sandsynligvis ikke sovet godt – eller nok. Du er heller ikke alene. Faktisk er søvnunderskud en udfordring, som en million danskere kender til. 

Læs derfor videre her for at få helt styr på den rolle, som dit soveværelse og en kvalitetsseng (og madras) fra Auping spiller for din sundhed.

Soveværelsets funktionalitet 

Uanset, om det gælder din nattesøvn eller en opfriskende lur, er det ifølge søvnforskere en forudsætning at have et privat, roligt og trygt sted til formålet – dét er soveværelsets primære funktion. 

Kvalitetssøvn er ikke en selvfølge, og døser du hen foran TV’et i stuen eller i rodede omgivelser mellem ugens to-do-lister og kolde (elektriske) lyskilder, forhindrer det hjernen i at koble ordentligt af. 

Sker det for tit, kan det gå ud over alt lige fra stofskiftet til immunforsvaret og medføre stress.

Seng: Auronde fra Auping, den mest solgte designseng i Europa, i farven Deep Black. Her ses den med det flytbare Auronde sengebord, der kan rykkes op og ned langs med sengekanten. // Sengetøj: Chambray fra Auping. Fås med button-down system og lynlås i 140X200 eller 140X220 cm// Skammel: Design By Us // Bøger: Taschen // Blomster: FlowerRebels // Vægmaling: REN 

© Styling: Benjamin Native Studio / Foto: Thomas Dahl

Soveværelsets omdrejningspunkt

Det siges, at et gennemsnitligt menneske bruger 26 år af sit liv på at sove, derfor er det vigtigste i dit soveværelse selvfølgelig din seng. Tag dig derfor god tid til at udvælge en ny seng af høj kvalitet. Hos Auping får du et sengestel og en bund, der holder resten af livet – det er kun madrassen, der på et tidspunkt skal skiftes.

Hos Auping kan du desuden vælge mellem fem forskellige madrastyper med fire forskellige fastheder og selvfølgelig få personlig vejledning til den løsning, der giver dig optimal støtte, komfort og ventilation, så du ikke får (eller forværrer) hovedpine, problemer med ryggen og nakken eller overopheder.

Tip! Prøv Aupings online madrasrådgiver her ved at indtaste nogle oplysninger om dig selv (køn, alder vægt mm.) 

Soveværelsets øvrige indretning

Opskriften på det perfekte soveværelse er en minimalistisk stil med bløde/støvede farver og teksturer, som virker behageligt afslappende på sanserne. 

Et mørkt soveværelse er også genialt, hvis du spørger eksperter. Ved at efterligne nattens mørke sender du et signal til kroppen om, at den kan hvile og falde i søvn – derfor er gardiner et must, så du kan skærme af for sollys. 

Hold desuden soveværelset pænt opryddet, og indret dig eventuelt med planter, som renser luften og sikrer et sundt indeklima.

Tip! Har du brug for en weekend, hvor du kobler ekstra meget af? Eller overvejer du en ny seng og ønsker at teste den en helt nat? Se listen over danske hoteller med luksuriøse kvalitetssenge fra Auping her.

Pssst! Få endnu mere inspiration til den gode nattesøvn med den gratis podcast SOV BEDRE, der er sponsoreret af Auping, som du kan lytte til herunder. Find det også på iTunes her, hvor du kan subscribe og automatisk få besked, når der er nye spisoder.

Måske er du interesseret i ...

Seneste