Mug | mug i køleskab
© iStock

8 overraskende (og klamme) steder, mug kan gemme sig i dit hjem

Mug er mere lusket, end du måske lige tror – har du for eksempel tjekket din shampoo?

30. december 2017 af Anne-Mette Søndergaard

Der findes mange steder, hvor vi kan forudse, at der vokser mug – for eksempel glemte hjørner eller en fugtig kælder – men der er også steder, som vi nemt kan overse, indtil det faktisk bliver et problem.

Vi har fundet otte lidt overraskende steder, hvor der kan gro mug – har du spottet muggen derhjemme?

1. Dit køleskab

Det gummi, der sørger for, at dit køleskab er lukket tæt, samler fugt og madrester, og når ting udsættes for fugt, er der større sandsynlighed for, at der vokser mug. Sørg for, at du regelmæssigt tørrer overfladen af – og gerne med en smule sprit, så du forebygger. 

2. Din vaskemaskine

Vaskemaskinen er paradis for mug, fordi døren er sjældent åben efter brug, så fugten er ‘fanget’ derinde. Så hvis du gerne vil undgå mug i vaskemaskinen, så tør kondensvandet væk fra lågen og gummipakningen i kanten, og lad lågen stå åben efter brug – nemt, nemt. 

3. Dit tøj

Vi er sikre på, at du vasker dit tøj ordentligt, men hvis du nu har en fugtig T-shirt eller trøje for længe i vasketøjskurven, kan der vokse mug på den. Hvis det skulle ske, så tag trøjen med udenfor, og børst det løse mug af. Så vasker du den i det varmeste vand, stoffet kan tåle, med enten klor, eddike eller et andet middel, der kan tage muggen. Hvis der er nogen mærker eller pletter, så behandl dem, som du normalt ville alle andre pletter.

4. Din elektriske tandbørste

Hvis du tager hovedet af din elektriske tandbørste nu, kommer du muligvis til den konklusion, at du aldrig vil bruge den igen – det er nemlig det ultimativt bedste sted for mug og andet snask at samle sig. Hvis du gerne vil undgå det, så prøv at lufttørre tandbørstehovedet og den elektriske del adskilt. Og husk også at ryste den tør for vand efter brug.

5. Dit toilet

Netop som vi troede, at et toilet ikke kunne blive klammere, viser det sig, at der kan gro mug i cisternen, hvilket egentlig er ret indlysende, da det er et mørkt og fugtigt sted. Her kan du ikke gøre så meget andet end at skifte din WC-frisker, så tit du kan. 

6. Din kaffemaskine

Kaffemaskinen er noget, vi simpelthen ikke kan undvære, så hvis der er kommet mug i den, skal det fjernes på den mest effektive måde – med eddike! Det er sådan set samme metode, som når vi afkalker den: Bryg en kande (uden kaffe) med eddike, og kør derefter vand igennem maskinen, til det ikke længere smager eller lugter af eddike – så skulle den være klar til brug igen. 

7. Dine skønhedsprodukter

Her er det især de produkter, du har på badeværelset, for de bliver jo af gode grunde udsat for meget fugt, som mug jo elsker. Så tjek under alle dine shampooer, balsammer, hårkure og hvad du ellers har i din brusekabine. Hvis der skulle være noget mug, så er det heldigvis meget nemt at få væk med en klud. 

Andre produkter, der bliver udsat for fugt, kan blandt andet også være din læbepomade, og hvis der først er kommet mug i produktet, så er der desværre ikke andet at gøre end at smide det ud. 

8. Din mikroovn

Saucer og andre væsker kan sprøjte og splatte inden i mikroovnen, og selvfølgelig kommer det ind i hjørnerne, hvor vi ikke kan se det. Hvis døren ikke står åben efter brug, kan de usete sovseklatter mugne. Der kan faktisk også gro mug udenpå på grund af fingeraftryk og bakterier – det er bare frem med den klud, så mikroovnen kan få en ordentlig tur!

Kilde: Goodhousekeeping.com, Blacktoxicmolds.com

Du vil (garanteret) også kunne lide