Kvinde stryger
© iStock

7 geniale ting, du også kan bruge dit strygejern til

Dit strygejern er din ven i nøden, og det kan bruges til meget mere end at stryge tøj

14. november 2016 af Redaktionen / idenyt.dk

1. Laminering med strygejernet

Du behøver ikke at anskaffe en dyr lamineringsmaskine, som det meste af tiden bare fylder op i skabet. Brug strygejernet til at laminere dine papirer.

2. Fjern buler og fordybninger i træ med et strygejern

Er der opstået en irriterende fordybning i et møbel eller på et trægulv? Du kan selvfølgelig bruge et præparat til formålet. Leder du efter et quick-fix, så er strygejernet også en mulighed.

Fugt fordybningen med en våd klud og læg et fugtigt håndklæde henover. Skru strygejernet op på max og kør det rundt i cirkulære bevægelser oven på fordybningen. Dette kan reducere skaden i træet betragteligt.

3. Fjern stearin med et strygejern

Har du tabt stearin, så kan du altid forsøge at skrabe det af. Strygejernet vil dog som regel kunne udføre denne opgave mere effektivt.

Sæt strygejernet på en lav temperatur. Læg et stykke køkkenrulle hen over stearinen. Stryg over pletten i runde bevægelser og flyt rundt på køkkenrullen, så det kan suge al stearinen op.

4. Spejlæg på strygejernet

Ok, her er vi ude på overdrevet – det er indrømmet. Men det kunne jo være, at du havde et akut behov for spejlæg, og du befandt dig på et sted, hvor der ikke fandtes et komfur eller en anden varmekilde. Så kan du altid vende dit strygejern på max varme om (for sådan ét har du naturligvis altid inden for rækkevidde). Anbring derefter en pande oven på den varme side af strygejernet – og vupti: nystrøget spejlæg.

5. Fjern mærker fra møbler i gulvtæppet

Læg et fugtigt håndklæde oven på trykmærket. Sæt strygejernet på damp. Pres strygejernet ned på håndklædet og kør det hurtigt frem og tilbage over håndklædet. Fjern til sidst håndklædet og børst tæppet, så luven på tæppet rejser sig.

6. Fastgør klistermærke

Har du et cool klistermærke, der er ved at miste sit greb? Prøv at give det noget lim på bagsiden. Læg noget alufolie henover. Tag dit strygejern og sæt det på lav temperatur. Tryk det hårdt ned over det sted, hvor klistermærket sidder i ca. 15-20 sekunder.

7. Luk frossen emballage med strygejern

Har du kun brug for en halv portion kød fra en pakke i fryseren? Tag den del ud, du skal bruge, og lad resten blive tilbage i posen. Pres så meget luft, du kan, ud af posen og læg noget alufolie hen over den del af emballagen, du vil forsegle – på begge sider af plastikken. Pres hårdt ned over stedet med strygejernet. Tjek ca. hvert 15.-20. sekund, indtil det er smeltet sammen.

Kilde: diyncrafts.com

Se en video med alle syv trick med strygejernet:

Seneste

Måske er du interesseret i...