Sølvpapir
© iStock

5 overraskende ting, du ikke anede, du kunne bruge sølvpapir til

2. Du kan bruge sølvpapir til at flytte tunge møbler med.

16. december 2017 af Anne-Mette Søndergaard

Sølvpapir er en lifesaver! Både når vi mangler et låg til skålen eller når vi lige skal pakke noget mad hurtigt ind (det må man jo ikke rigtigt, men nød lærer nøgen dame at... bruge sølvpapir).

Men dette praktiske køkkenredskaber kan bruges til meget, meget mere! Vi har fundet fem af de mest nyttige ting til dig. 

1. Polere dit sølvtøj. Det er et smart lille trick, der laver en kemisk reaktion, så snavset på dit sølvtøj sætter sig på sølvpapiret. Du tager en plastikbakke (og det skal være plast), hvor du lægger sølvpapir i bunden med den skinnende side opad, så lægger du sølvstykkerne deri og sørger for, at alle delene rører sølvpapiret. Så hælder du en halv deciliter soda og 3,5 liter kogende vandi, rører rundt og lader sølvet stå i blød i 10-15 minutter. Herefter skyller du sølvtøjet i rent, varmt vand og tørrer det af med en tør, blød klud. 

Du skal dog være opmærksom på, at sølvtøjet ikke må have hule håndtag eller dele, der er limet på, da det kan tage skade af behandlingen.

2. Flytte tunge møbler. Hvis du skal flytte din sofa, så vikl et par lag sølvpapir rundt om benene – det vil hjælpe dig med at flytte sofaen over gulvtæppet. Du skal dog undgå at bruge det her trick på sarte overflader, da folien godt kan komme til at ridse.

3. Gøre brun farin blød igen. Du står lige og skal bruge to teskefulde brun farin, men det er blevet så stenhårdt i skabet, at det nok ville fungere bedre som en brevpresser eller stopklods. Vikl posen ind i sølvpapir, og put det ind i en 180 grader varm ovn i fem minutter. Det skulle blive lige så blødt, som det var, da du købte det. 

4. Rengøre grillen. Grillristen er evigt svær at få ren, men med lidt sølvpapir kan den blive fin igen. Gnid grillristen med en klump sølvpapir, og du vil hurtigt få de brændte rester væk. 

5. Stryge dit tøj hurtigere. Sølvpapir er varmereflekterende, så hvis tøjet er krøllet, kan du prøve at lægge et stykke folie under stoffet på dit strygebræt, inden du stryger dit tøj – så er de krøller og rynker på tøjet hurtigere væk end nogensinde før. 

Kilder: Goodhousekeeping.com

Du vil (garanteret) også kunne lide