Plante
© Unsplash.com | Lauren Mancke

16 planter til stuen, der er virkelig nemme at passe

Vil du gerne have mere grønt ind i dit hjem, men har du ikke de grønneste fingre? Her er 16 smukke planter, som ikke kræver særlig meget kærlighed

24. marts 2017 af Martine Jacobsen / Bolig Magasinet

1. Kinesisk pengeplante (Pilea Peperomioides)

Den kinesiske pengeplante er en hurtigtvoksende plante. Planten skal kun vandes en gang om ugen og skal helst ikke stå i direkte sollys, men gerne i et lyst rum, så den modtager masser af lys. Hvis du oplever, at plantens blade pludselig får brunlige pletter, er dette et tegn på, at planten får for meget direkte sollys.

2. Paradistræ (Crassula Ovata)

Du har mulighed for at forme dit paradistræ ligesom et bonsaitræ. Planten skal generelt have meget lidt vand og endnu mindre om vinteren. I de rigtige omgivelser kan paradistræet blomstre med lyserøde blomster. 

3. ZZ-planten (Zamioculcas Zamiifolia)

ZZ pynter fint i hvert et rum i dit hjem. Planten kræver en smule plantemad og har bedst af at stå lyst, men uden direkte sollys. 

4. Perler på snor (Senecio Rowleyanus)

Denne plante har bedst af at blive hængt op under loftet, så den har plads til vokse ud over kanterne. Planten skal ikke være placeret i direkte sollys og skal vandes jævnligt i mindre omgange. 

5. Sommerfuglekløver (Oxalis Triangularis)

Sommerfuglekløveren er kendt for sine smukke farver, som kan variere mellem violet og blodrød. Planten er glad for direkte sollys, men bladene bliver flottere, hvis den står i halvskygge.

6. Aloe vera

Aloe vera-planten er en ekstremt nem plante at holde i live. Planten skal placeres i et lyst område for at få det bedste resultat. Vandes én gang hver 10. dag.

7. Bånddracaena (Dracaena Marginata)

Bånddracaena er et af de nemmeste indendørstræer at holde. Du kan ofte vente med at vande planten, indtil jorden er let tør. Placér den svagt lys med konstant samme temperatur for at få planten til at gro bedst.

8. Fredslilje (Spathiphyllum Wallisii)

Fredsliljen har fine hvide blomster og er let at passe. Planten skal ikke placeres direkte i sollys, men har godt af at stå i et lyst rum. Planten skal først vandes, når de grønne blade begynder at hænge. 

9. Fingerfilodendron (Monstera Deliciosa)

Planten har det bedst, når den ikke får direkte sollys, men har godt af at stå i et lyst rum. Planten kan let overvandes, og den har bedst af at blive helt tør mellem vandingerne. Passer du din fingerfilodendron godt, vil den hurtigt vokse sig stor.

10. Gummifigen (Ficus Elastica)

Gummifigen har det bedst med ikke at stå i direkte sollys, men hellere i et lyst rum. Hvis planten trives, vokser den sig meget høj. 

11. Sukkulenter

Der findes en hav af forskellige sukkulenter. Denne plante kræver ikke meget, og har bedst af at få et vandbad, så den selv kan suge det vand, som den har brug for.

12. Figentræ (Ficus Carica)

Figentræet skal have masser af vand i forårs- og sommertiden, mens den i vinterhalvåret skal have væsentligt mindre. Figenplanten har bedst af at stå i lune omgivelser, men bør flyttes væk fra vinduerne om sommeren, da varmen kan få bladene til at hænge. 

13. Eukalyptus

Eukalyptusplanten trives bedst med masser af lys, helst direkte sollys. Planten skal vandes jævnligt, så jorden altid er fugtig, da den ikke må tørre ud.

14. Nyrebregne (Nephrolepis Exaltata)

Nyrebregnen er kendt for sine luftforbedrende egenskaber. Planten trives bedst ved at blive placeret i delvis skyggen og ved at blive vandet jævnligt.

15. Kaktus (Cactus / Cactaceae)

Kaktussen er kendt for at være nem at passe. Kaktussen skal vandes via et vandbad, da planten kan rådne, hvis du vander den oppefra. Husk, at dine kaktusser bør få meget lys.

16. Oliventræ (Olea Europaea)

Oliventræet trives bedst ved at blive placeret i det sydligste vindue. I forårs- og sommertiden skal oliventræet vandes ligesom andre stueplanter, men den har bedst af at tørre ud mellem vandingerne. Der må aldrig være vand i underskålen, da oliventræet drukner af det.

Du vil (garanteret) også kunne lide