Juicer juice
© iStock

Udnyt resterne fra din hjemmepressede juice

Ved du heller ikke, hvad du skal stille op med skrællerne eller frugt- og grøntsagskødet, der er tilbage, når du har lavet juice? Og ender du derfor altid med at smide det ud? Det er der absolut ingen grund til - du kan med fordel bruge de fiberrige rester i madlavningen!

5. februar 2018 af Redaktionen

Red resterne

Laver du også nogle gange eller ofte din egen juice, så kender du også til den store klump af skræller, skaller og frugt- og grøntsagskød – også kaldet pulp – som du altid står med bagefter, og som som regel ryger direkte ned i skraldespanden. 

Stop med det! For dine juicerester eller pulpen er nemlig de rene og skære kostfibre og kan snildt genbruges i din madlavning. 

Kostfibre er gode for:

  • Din fordøjelse. Fordi de hjælper med til at skubbe maden hurtigere igennem systemet. 
  • Kolesterolniveauet i dit blod. Og dermed reguleringen af dit blodsukker. 
  • Forebyggelse af visse former for kræft. For eksempel tarmkræft.

Sådan bruger du dine juicerester:

I brød
Bland pulpen i den almindelige brøddej, når du bager. Det gør brødet ekstra fugtigt og får det til at holde sig friskt længere. 

I kager
Er der især frugt i pulpen, er den oplagt at røre i dejen til dine muffins eller i gulerodskagen. 

I kødretter
Brug pulpen i farsen, kødsovsen og lasagnen. Eller lad den være en af ingredienserne i de grønne deller sammen med for eksempel kikærter eller linser. 

I supper
Blend pulpen med næste gang, du laver grøntsagssuppe. På den måde bliver suppen ekstra fyldig og mættende. 

Kilde: Samvirke.dk


Denne artikel er tidligere bragt i Magasinet Liv nummer 83.

Måske er du interesseret i ...

Seneste