Mindre farligt fedt redder liv

Hvor farlige er de transfedtsyrer der? Få sundhedsredaktørens råd her!

10. april 2016 af Redaktionen

Det betaler sig at kigge på, hvad frituren er lavet af. Det er Danmark beviset på, for siden 2004 har der været en maksimumgrænse på 2 gram industrielt fremstillet transfedt pr. 100 gram margerine eller olie. Tidligere kunne det kunstige transfedt udgøre helt op til 60 procent. Og nu har indsatsen altså vist sig at give pote. Danmark er nemlig det land i Skandinavien, der i dag har den laveste dødelighed af hjerte-kar-sygdomme. Danmark er samtidig det land i Europa, hvor dødeligheden er faldet mest. 

Forklaringen er dog også, at færre ryger, og flere dyrker motion og spiser en mere hjertevenlig – grov og fedtfattig – kost. Men ikke desto mindre. Mange bække små.

Kilde: Foodoflife.ku.dk og Foedevarestyrelsen.dk

 

Bragt første gang i Magasinet Liv nr. 46

Måske er du interesseret i ...

Seneste