Gurkemejerod, gurkemejepulver
© iStock

Gult er godt: Gurkemeje trykker på mange af dine sundhedsknapper

Ny sundhedsbog fortæller, hvorfor gurkemeje ikke kun skal være farven i din karry, men også spises som den sunde rod, den er.

30. oktober 2017 af Gitte Høj

Sundhedsredaktør Gitte Høj brænder for sundhed. Så meget, at hun er både kostvejleder, psykoterapeut og sundhedsjournalist. Så du kan trygt lægge din sundhed i hendes hænder. 

Den syner ikke af noget særligt, og dog har den lille gurkemejerod i årtusinder været en anerkendt form for naturmedicin. Roden skulle blandt kunne hjælpe med at få skovlen under inflammationssygdomme som allergier, forhøjet blodtryk og hjerte-kar-sygdomme

Det gør bogen Gurkemeje – den kraftfulde knold med antiinflammatorisk styrke dig meget klogere på. Den er skrevet af et trekløver bestående af speciallæge Anna Iben Hollensberg, cand.scient. i klinisk ernæring Charlotte Gylling Mortensen og den erfarne kok og kogebogsforfatter Sandra Pugliese. 

Og der er mange fordele at fremhæve. Men den helt grundlæggende trumf er gurkemejes evne til at bremse skader i kroppen og i samme hug speede op for helingen. Dertil kommer, at bogen fodrer dig med konkrete råd til, hvad du stiller op med roden, og serverer 25 delikate opskrifter på noget så forskelligt som gurkemeje-ingefærshot, gylden mysli og cremet gurkemejerisotto. Velbekomme! 

Gurkemeje er sundt
Gurkemeje – Den kraftfulde knold med antiinflammatorisk styrke

af Anna Iben Hollensberg, Charlotte Gylling Mortensen og Sandra Pugliese, Muusmann’ Forlag, 128 sider, 149,95 kroner. Bogen kan købes her.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 80. 

© Bog-mystik.dk

Måske er du interesseret i ...

Seneste