Fuldkornsbrød i skiver
© iStock

Derfor skal du spise fuldkorn hver eneste dag

Spiser du fuldkorn dagligt? Så bliv ved med det. En stor undersøgelse afslører nemlig en utrolig gevinst ved de grove ris og det grove brød

13. maj 2017 af Redaktionen

Du har hørt det før. Fuldkorn er ikke alene godt for dig. Det er godt for din levealder. Alligevel er det tilsyneladende ikke hverdagskost for en del af os at indtage den anbefalede ration på 75 gram om dagen.

Der er ellers tung dokumentation for, at det ruster dig til et langt liv.

Senest har en stor amerikansk metaundersøgelse (hvor man samler flere undersøgelser) med næsten 800.000 deltagere konkluderet, at:

Hvis man sammenligner mennesker, der stort set ikke spiser fuldkorn, med mennesker, der får cirka 48 gram dagligt, har de fuldkornsspisende 25 procent mindre risiko for at dø af en hjerte-kar-sygdom og 14 procent mindre risiko for at dø af kræft, især i tarmen.

Så kunne det alligevel godt være, at man skulle justere lidt på den morgenmad eller frokost ... 

Tip!

Spis så vidt muligt kun det grove brød og de grove ris. Er du stor fan af hvidt brød og hvide ris, kan du lægge ud med et 50-50 miks af groft og hvidt. 

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nummer 75.

Måske er du interesseret i ...

Seneste