4 typiske skønhedsudfordringer, du møder som 40+ kvinder
© iStock

4 typiske skønhedsudfordringer, du som 40+ kvinde møder

Din hudtilstand kan i perioder ændre sig – men hvad kan det skyldes, og hvad er løsningen på det?

5. oktober 2016 af Mette Bundgaard

I perioder har du ikke blot en hudtype – men også en hudtilstand. Det er altså en, der kommer og går, og den er som regel til den irriterende side. Her er løsninger til, hvordan du får dem til at gå væk. 

1 Sensitiv hud 

Som skyldes: 

At barrierefunktionen ikke fungerer optimalt, og at blodkarrene tit ligger yderligt på grund af hormonelle forandringer, stress, forkert kost eller for dårlig søvn. Det medfører, at huden blusser op, rødmer og hurtigt irriteres af varme, kulde, berøring og krydret mad. Ligesom den nemt får knopper, udslæt, svie, kløe og i værste fald eksem. 

Løsningen:

Altid! Brug ekstra blide produkter med beroligende ingredienser som blandt andet er termalsk kildevand og vegetabilske olier som for eksempel abrikos- og vindruekerneolie. Aldrig! Undgå produkter med alkohol. 

Nivea Sensitive Day Cream spf 15

Niveas Sensitive Day Cream spf 15 med lakridsekstrakt, vindrukerneolie og B5-vitamin som aktivt reducerer følsom hud. Uden parfume. 

Sensitive Day Cream spf 15, Nivea hos Matas 70 kr.

2 Pigmentpletter

Som skyldes: 

For meget sol med alt for lidt eller slet ingen solbeskyttelse. Det kan også skyldes gener, P-piller, graviditet og overgangsalder. Ny forskning peger på, at frie radikaler har indflydelse på pigmentets mutation. Frie radikaler er ustabile molekyler, som ødelægger dine hudceller. Frie radikaler dannes af forurening, men også af stress og fed og forkert kost.

Løsningen:

Har du endnu ikke? Undgå direkte sol, og brug minimum faktor 15 fra april til oktober. Har du allerede? Prøv specielle serummer og creme, der lysner og klarer huden.
De fjerner ikke pigmentpletter, men de gør huden mere ensartet, samtidig med at de forebygger fremkosten af nye pigmentpletter. Som oftest ved hjælp af C-vitamin og peptider. 

Murad Essential C Daily Renewal

Reducerer pigmentering med masser af C-vitamin: Muran Essential-C daily Renewal Complec. 

Essential-C Daily Renewal Complex, Murad hos Dermastore.dk ca. 804 kr. (før 1020 kr.) 

3 Karsprængninger

Som skyldes: 

At huden bliver tyndere med årene, hvorfor de små fine karsprængninger træder tydeligere frem. Især efter overgangsalderen sker der markante forandringer. Solens stråler kan også forårsage karsprængninger, da de trænger ned i underhuden.

Løsningen:

A-vitamin stimulerer underhuden til at danne nye kollagen- og elastinfibre, så huden bliver tykkere. B3-vitamin virker anti-inflammatorisk og generelt rødmedæmpende. 

V.I.T.A. B3 fra Ph Formula

V.I.T.A. B3 fra Ph Formula lægger en dæmper på rødme med masser af B3-vitamin.

V.I.T.A. B3, Ph Formula 739 kr. 

4 Uren hud

Som skyldes:

En overproduktion af talg, som er påvirket af arv, vejr, medicin og hormoner. Og ja, hormoner, de raser jo noget nær lige så voldsomt i en 40+ krop som i en teenagekrop! I alvorlige tilfælde – når porerne er fyldt med talg – kan der opstå aknebakterier til mega irritation for huden, så den bliver betændt og får både papler (små buler) og pustler (større buler med en gul prik i). 

Løsningen:

Først og fremmest: Gælder det om ikke at udtørre huden, da det nedbryder den naturlige syrekappe og dermed hudens evne til at beskytte sig selv mod bakterier.

Trin 1: Brug milde renseprodukter specielt til uren hud, og brug dem både morgen og aften.

Trin 2: Fugt med lette cremer, så du netop ikke udtørrer huden, men heller ikke tilstopper porerne yderligere. 

Murads Blemish Clearing Solution bekæmper udbrud og mindsker forekomsten af uren hud, mens indholdet af tea tree-olie virker desinficerende.

Blemish Clearing Solution, Murad hos Nicehair.dk 179 kr. (før 299 kr.)

Artiklen blev første gang bragt i Magasinet Liv nummer 68.

Måske er du interesseret i ...

Seneste