© Tia Borgschmidt

Sprød coleslaw

Opdater din traditionelle coleslaw med blandt andet abrikoser, persille og solsikkefrø. Det perfekte tilbehør til din aftensmad.

En dejlig frisk og mættende salat. Servér den som tilbehør til et stykke kød eller fjerkræ eller som et delikat mellemmåltid.

Opskriften er til 2-4 personer

INGREDIENSER

  • 250 g kål (hvid, rød eller sommerkål)
  • 150 g gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 1-2 forårsløg
  • 30 g tørrede abrikoser eller figner
  • 3 spsk. rosiner eller soltørrede tranebær
  • 3 spsk. solsikkefrø
  • Lidt bredbladet persille

Dressing:

  • 1 dl A38 eller yoghurt
  • 1 spsk. honning eller sukker 1 tsk. karry
  • Salt og peber

FREMGANGSMÅDE

Skræl gulerødderne, og riv dem groft på et rivejern.
Vask peberfrugten, og skær i tynde strimler. Rens forårsløgene, og snit dem fint.

Skær de tørrede frugter i tynde strimler. Vend alle grøntsager og frugter sammen i en skål.
Pisk dressingen sammen, og smag til med salt og peber. Vend den i salaten, og lad den trække 15-30 minutter på køkkenbordet - eller længere i køleskabet.
Vend rundt i salaten, smag til, og drys med solsikkefrø. Pynt med persilleblade eller hakket persille.

BONUS: Yoghurten i denne ret giver dig sunde bakterier, som bekæm­per de skadelige bakterier i tarmsyste­met og tuner dit indre immunforsvar.

 

Se flere lækre opskrifter fra Liv her.

Måske er du interesseret i ...

Seneste