Spidskålsslaw
© iStock

Mangler du inspiration til aftensmaden? Prøv en lækker spidskålsslaw

Favoritsalaten nummer et. Den smager formidabelt til næsten alt fra grillen og er et forfriskende sprødt indslag på middagsbordet

14. maj 2017 af Lone Kjær

20 min. + hviletid
Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 1 spidskål
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 æbler
  • 1 dl creme fraiche 9%
  • ½ dl mayonnaise
  • 2 tsk dijonsennep
  • salt og peber
  • sorte sesamfrø til pynt

FREMGANGSMÅDE:
Fjern de yderste blade og stokken af kålen. Snit kålen fint, fx på et mandolinjern. Kom kålen i en skål, og drys salt og sukker over. Kram kålen godt, og lad den stå og trække ca. 20 min.

Fjern kernehuset, skær æblerne i tynde både, og bland med kålen.

Rør creme fraiche med mayonnaise og sennep. Smag dressingen til med salt og peber. Vend dressingen i kålsalaten, og drys sesamfrø over.

Tip! I stedet for de sorte sesam­frø kan du bruge almindelige sesamfrø. Rist dem, til de giver lyd på en tør pande.

Måske er du interesseret i ...

Seneste