© Tia Borgsmidt

Salat med bagte tomater, balsamico-glace og varm gedeost

Foråret lægger op til mættende, sprøde salater med lækkert fyld - her får du opskriften på en salat med inspiration fra det franske køkken!

Det her er min version af den franske bistroklassiker chèvre chaud, og vi lover dig, du bliver ikke skuffet.


Ca. 30 min. plus bagetid

Til 4 personer

INGREDIENSER 

  • 4 tomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 kviste timian
  • salt og peber
  • 2 miniromainesalat 
  • 1 bakke babyspinat eller spæde salatblade 

Vinaigrette

  • 2 spsk vineddike
  • ½ tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 tsk flydende honning
  • 1/2 dl ekstra jomfru-olivenolie 

4 skiver surdejsbrød

  • 200 g gedeost i rulle
  • 4 kviste timian
  • flydende honning
  • 50 g valnødder
  • balsamicoglace

 

FREMGANGSMÅDE

Tænd ovnen på 175 grader.

Halvér tomaterne, og læg dem på en bageplade med bage-papir. Pensl med olie, og drys med hakket timian. Krydr med salt og peber, og bag tomaterne i ovnen i ca. 30 min.

Skyl salat og spinat godt, og slyng bladene tørre. Ryst ingredienserne til vinaigretten sammen, og vend med salat og spinat.

Skær gedeosten i skiver, og fordel på brødet sammen med hakket timian. Rist brødet i ovnen ved 225 grader i ca. 8 min., til osten er smeltet. Dryp lidt honning over brødene.

Anret salaten på tallerkener med hakkede valnødder og bagte tomater. Dryp balsamico-glace over, og servér salaten med de lune gedeostbrød.

Tip! Prøv at skifte valnødderne i salaten ud med mandler.

Måske er du interesseret i ...

Seneste