© Tia Borgsmidt

Røget makrelsalat med jordbær og hyldeblomst

Danske jordbær hører ikke kun til i kage- og dessertkøkkenet. Prøv dem i din aftensmad - de smager vidunderligt i salaten!

26. juni 2015 af Tina Scheftelowitz / Foto: Tia Borgsmidt

Tid: 30 min.

Til 4 personer

Jordbær og hyldeblomst elsker hinanden. Når hylden blomstrer  omkring sankthans, er jordbærrene også på toppen. Så det er oplagt at kombinere dem eller lave hyldeblomstsaft, som kan berige bærrene i hele jordbærsæsonen. Er du som jeg vild med grillet hel makrel, er det selvfølgelig den, der skal kombineres med salaten her som alternativ til den røgede. Spis groft brød til. Pynt gerne salaten med friske hyldeblomster, hvis du har sådan nogle.

 

INGREDIENSER

  • 1 stor røget makrel  (ca. 700 g)
  • 100 g mizuna (eller anden grøn salat)
  • 400 g spidskål
  • 2 forårsløg, 50 g
  • 250 g jordbær

 Dressing:

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
  • salt og friskkværnet  peber

 

SÅDAN GØR DU
Rens makrellen (se længere nede). Skyl og tør salaten. Snit kålen fint, udelad stok og grimme yderblade. Snit forårsløgene fint. Nip jordbærrenes blomst af, og skær bærrene i skiver på tværs. Pisk dressingen sammen. 

Bland dressingen med grøntsagerne. Smag til med saft (sødme), citronsaft, salt og peber. Anret på et fad eller portionsvis. Læg makrelstykkerne og jordbærrene på toppen.

 

Sådan fikser du fisken
Skær hovedet af den røgede makrel. Læg den på rygfinnen, stik en kniv ned gennem bugen, og skær den op som en åben bog med de to halvdele ud til hver side og skindsiden nedad. Træk ryghvirvlen af, og pil omhyggeligt alle andre ben ud. Vend fisken om, og bank let på skindet med en kniv, så kødet går løs. Fjern skindet ved at trække det forsigtigt af fra halen og opefter. Pluk kødet i mindre stykker.

Måske er du interesseret i ...

Seneste