© Tia Borgsmidt

Nudelsalat med stegte kammuslinger

Vi elsker nudelsalater. Uden kammuslinger kan salaten også serveres som tilbehør til et stykke stegt fisk

11. juli 2016 af Lone Kjær

Opskriften er til 4 personer
Tid: 20 minutter


INGREDIENSER

  • 200 g nudler
  • 100 g babyspinat
  • 1 agurk
  • 1 mango
  • 1 lille håndfuld frisk mynte
  • 8-12 store kammuslinger
  • 1 spsk olie til stegning
  • 50 g cashewnødder


Dressing

  • 1 rød chili
  • 1 1/2 spsk. risvinseddike
  • 1 spsk fishsauce
  • 2 tsk sojasauce
  • 2 spsk limesaft
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk nøddeolie
    (kan erstattes af en smagsneutral olie)


FREMGANGSMÅDE

Kog nudlerne som angivet på emballagen. Hæld koldt vand over, og afdryp nudlerne.

Skyl spinaten, og slyng den tør. Halvér agurken, og skær i skiver på skrå. Skræl mangoen, og skær frugtkødet i både. Hak mynten.

Vend nudler med spinat, agurk, mango og mynte.

Dressing: Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og vend i salaten.

Varm olien på en pande, og steg kammuslingerne ca. 3 min. på hver side. Kom kammuslinger i salaten, og top med hakkede cashewnødder.

Tip! Du kan erstatte kammuslinger med store tigerrejer, som også steges let og kommes i salaten.

Måske er du interesseret i ...

Seneste