© Tia Borgsmidt

Makrel-rillette i salat med kartofler

Med en røget makrel, en rest kogte nye kartofler og sprød salat kan du lynhurtigt trylle en fyldig salat frem på en sommeraften.

4. juli 2014 af Lone Kjær

Makrel-rillette i salat med kartofler

Til 4 personer.


Rillette

  • 1 røget makrel
  • 50 g syltede agurker
  • 1 lille rødløg
  • 1 dl creme fraiche 9 %
  • 1 spsk kapers
  • saft og skal af 1 økologisk citron
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt purløg
  • salt og peber
  • 2 mini romaine eller 1 stort romainesalat
  • 1 agurk
  • 400 g kogte kartofler


Sennepsvinaigrette

  • 2 spsk æbleeddike
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk sød sennep

Tilbehør

  • Groft brød


FREMGANGSMÅDE

Skær hovedet af makrellen, åben den helt i bugen som en bog, og løft benene op. Findel forsigtigt makrel-kødet med en gaffel.

Skær de syltede agurker i små tern. Hak rødløget fint. Rør markel med creme fraiche, syltede agurker, rødløg, kapers, citronskal og saft, hakket dild og klippet purløg. Smag til med salt og peber.

Skyl salaterne, og slyng dem. Halvér agurken, og skær i skiver.

Ryst ingredienserne til dressingen sammen, og vend med salaten.

Vend dernæst agurk og kartofler i salaten, og anret med makrelrillette. Servér salaten med brød.

Måske er du interesseret i ...

Seneste