© Tia Borgsmidt

Hjemmelavet hønsesalat med æble i peberrodscreme

Prøv en ny og spændende variant af den klassiske hønsesalat!

24. oktober 2015 af Lone Kjær

Hønsesalat med æble i peberrodscreme

Til 4-6 personer.

Når du først har kogt hønen, så tager det ingen tid at lave en lækker hønsesalat. Servér salaten toppet på ristet lyst brød.


INGREDIENSER

  • 1 suppehøne eller en stor kylling af god kvalitet
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 porretop
  • 1 glas slikasparges, 125 g 
  • 2 æbler
  • 2 dl creme fraiche 9 %
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. sød sennep
  • 1-2 spsk. frisk revet peberrod
  • salt og peber
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 bundt purløg 


FREMGANGSMÅDE

Rens hønen. Pil løget, skræl guleroden, og rens porretoppen. Læg hønen med urter i en gryde, og hæld vand på, så det dækker. Kog hønen i cirka 1 ½ time, til den er så mør, at kødet falder fra benet. Lad hønen afkøle i suppen.

Pluk hønsekødet fra benene, og del det i mindre stykker.

Afdryp slikasparges, og skær i snitter. Snit forårsløg. Halver æblerne, fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både.

Rør en dressing af creme fraiche, mayonnaise og sennep. Smag til med frisk revet peberrod, salt og peber. 

Vend hønsekød, asparges og æbler i dressingen. Drys med forårsløg og klippet purløg, og servér hønsesalaten med ristet brød.

Tip! Hønen kan med fordel koges, afkøles og plukkes i mindre stykker dagen før, du vil lave selve hønsesalaten.

Måske er du interesseret i ...

Seneste