Citrussalat med hørfrøkaramel
© iStock

Citrussalat med hørfrøkaramel

En frisk og ret overraskende, blærerøvsagtig salat med karamel. Prøv den – dine gæster vil elske den!

Citrussalat med hørfrøkaramel

30 minutter

Til 4-8 personer

En frisk og ret overraskende, blærerøvsagtig salat med karamel i. Hvis du synes, det er for besværligt at lave karamel, så drys ristede hørfrø samt lidt salt og cayenne ud over citrusfrugterne i stedet for.

INGREDIENSER

  • 1,2 kg forskellige slagscitrusfrugter, fx appelsin, blodappelsin, grapefrugt, blodgrape, kumquats, klementiner og pomelo
  • 100 g gulerod
  • 1-2 spsk olivenolie
  • salt

Karamel:

  • 4 spsk sukker
  • 1 spsk hørfrø
  • 1 nip cayennepeber
  • salt

FREMGANGSMÅDE

Kom sukker, hørfrø, cayenne og salt på en pande ved (middel)lav varme. Lad det smelte og blive gyldent, uden at du rører i det. Ryst blot panden af og til. Hæld den gyldne karamel på et stykke bagepapir i et tyndt lag. Lad det blive koldt og hårdt. Panden gør du ren med kogende vand.

Skær alle de hvide hinder af citrusfrugterne, undtagen kumquats og pomelo. Skær frugterne i skiver. Skær også kumquats i tynde skiver. Tag eventuelt kerner ud. Skræl pomeloen, og pil kødet fra hinderne – et pillearbejde, der lønner sig.

Anret citrusfrugterne på et fad. Skræl gulerødderne, og skræl dem videre i tynde strimler ind over citrusfrugterne. Dryp olie over, og drys med salt.

Ved serveringen: Bræk karamellen i mindre stykker, og pynt med den.

Måske er du interesseret i ...

Seneste