© Tia Borgsmidt

Avocado med rejer og stenbiderrogn

En nem salat, der er god til frokost eller som forret. Er frisk stenbiderrogn ikke til at skaffe, kan du bruge et glas dansk kaviar

25. oktober 2014 af Sandra Draznin

Opskriften er til 4 personer

Tid: 20 minutter

INGREDIENSER

  • 1 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • 1 usprøjtet lime
  • 50 g mandler
  • 1 dl vand
  • 1 spsk honning persille og purløg
  • 2 modne avokadoer
  • 300 g pillede rejer
  • grøn salat
  • 125 g renset stenbiderrogn (se tip)
  • salt og peber

Tilbehør

  • Groft brød i tynde skriver


FREMGANGSMÅDE

Begynd med dressingen: Pil hvidløgsfeddet, og skræl ingefæren. Skær dem i skiver, og blend dem sammen med fintrevet limeskal, mandler, 1 spsk limesaft og vand. Smag til med honning, salt og peber. Tilsæt lidt hakket persille og fintsnittet purløg og eventuelt lidt mere vand.

Halvér avokadoerne, og fjern stenene. Pil skrællen af, og skær avokadokødet i skiver. Skyl og slyng salatbladene, og riv dem i mindre stykker.

Anret på fire tallerkener med avokado, rejer og stenbiderrogn. Dryp dressingen over salaten.

Tip! Rens rognen: Køb den dobbelte mængde ikke-rensede rogn. Snit hinderne op, og læg rognen i en skål med koldt vand. Pisk rognen igennem med et piskeris, til alle hinderne har sat sig i riset. Hæld nu rognen i en sigte, skyl med koldt vand, og krydr med salt og peber.

Måske er du interesseret i ...

Seneste