Dansukker syltesukker sylteskolen marmelade syltetøj jordbær vandmelen blåbær ribs
© Dansukker

Tre lækre opskrifter på sommerligt syltetøj

Hindbær, vandmelon, jordbær. Sommeren byder på et væld af skønne frugter og bær. Få opskrifterne på lækre tre lækre slags syltetøj her

7. august 2017 af kommerciel redaktion for Sylteskolen

Noget af det allerbedste ved sommeren, er de mange frugter og bær som du endelig er i sæson. Selv om de er skønne helt som de er, kan det være både lækkert og praktisk at sylte dem, så du kan nyde dem i lidt længere tid.

Det er blevet meget nemmere at sylte derhjemmme. Dansukker Syltesukker indeholder nemlig sukker, pektin fra citrusfrugter, citronsyre og kaliumsorbat, der gør syltetøjet holdbart. På den måde kan du på få minutter lave din egen syltetøj og marmelade derhjemme.

Se tre lækre og sommerlige opskrifter på syltetøj herunder, og find din favorit.

1. Syltetøj af vandmelon og jordbær

Dansukker syltesukker sylteskolen marmelade syltetøj jordbær vandmelen blåbær ribs
© Dansukker

Det skal du bruge

250 g vandmelon
250 g jordbær
Saft af 1 citron
300 g Dansukker Syltesukker

Sådan gør du

Fjern kernerne i vandmelonen ved at presse den gennem en si. Skyl og rens jordbærrene. Kom dem i en gryde, og bland det hele med en stavblender. Tilsæt citronsaft og syltesukker, og lad blandingen koge i 3-6 minutter, eller til konsistensen er fast. Hældes på varme, rengjorte glas, som lukkes tæt og opbevares koldt.

2. Ribssyltetøj

Dansukker syltesukker sylteskolen marmelade syltetøj jordbær vandmelen blåbær ribs
© Dansukker

Det skal du bruge

1 1/2 kg ribs
2 dl rosiner
1 kg Dansukker Syltesukker

Sådan gør du

Skyl og rens ribsene og rosiner. Kom bær, rosiner og syltesukkeret i en gryde, og lad det simre under omrøring i 5 minutter. Tag gryden af kogepladen og skum af. Hæld syltetøjet på varme, rengjorte glas. Luk dem tæt, og opbevar dem herefter køligt.

3. Romtopfsyltetøj

Dansukker syltesukker sylteskolen marmelade syltetøj jordbær vandmelen blåbær ribs
© Dansukker

Det skal du bruge

150 g jordbær
150 g hindbær
150 g stikkelsbær
150 g ribs
150 g solbær
7 dl Dansukker Syltesukker
1 dl rom

Sådan gør du

Skyl og rens alle bær. Halver jordbærrene og stikkelsbærrene. Læg dem alle i en gryde, og hæld syltesukkeret over. Lad det stå natten over og trække saft. Kog det op dagen efter, og lad det simre i 10 minutter.
Tag gryden af varmen og rør rommen i. Skum af. Hæld på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt, og opbevar dem køligt.

De nævnte bær er bare et forslag, de kan erstattes af andre bær eller frugter i små stykker.

Mere inspiration?

© Dansukker

Med Dansukker Syltesukker er det både nemt og hurtigt at lave syltetøj derhjemme. Du skal nemlig ikke tilsætte andet end sukkeret, da det indeholder alt, der skal til for at få dit syltetøj lækkert og holdbart. 

I videoen herunder kan du se grundopskriften på en klassisk syltetøj. Mangler du flere forslag til lækkert syltetøj, kan du på dansukker.dk/sylteskolen finde endnu mere inspiration samt et væld af opskrifter, så du kan få det bedste ud af sommerens dejlige smage.

Måske er du interesseret i ...

Seneste