© Tia Borgsmidt

Skyr med æblekompot i rosmarinhonning og ristede mandler

Den islandske surmælksprodukt skyr er en sikker vinder i mange køleskabe efterhånden! Men har du prøvet den med en lækker æblekompot og ristede mandler?

24. november 2016 af Lone Kjær

En skål med skyr, hjemmelavet æblekompot og ristede mandler er et forfriskende indslag på et brunchbord. Fordi skyr er meget proteinrigt, mætter det rigtig godt, og derfor kan vi anbefale, at du laver portionerne små – enten i skåle eller i glas.

INGREDIENSER

  • 4 æbler
  • 1/2 dl æbleeddike 
  • 100 g honning
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • 50 g mandler
  • 1/2 l skyr naturel

FREMGANGSMÅDE

Æblekompot

Skær æblerne i både, fjern kernehus, og skær æblerne i små tern.

Kom eddike og honning i en gryde sammen med æblerne og hakket rosmarin. Kog æblerne i lagen i cirka 5 minutter. Afkøl nu æblerne. 

Rist mandlerne gyldne på en tør pande, og hak dem groft.

Anret skyr i små skåle eller glas, og top dem derefter med æblekompot og mandler.

 

Tip! Skyr er et meget fedtfattigt surmælksprodukt af komælk, der minder lidt om græsk yoghurt.

Opskriften er bragt første gang i Magasinet Liv nummer 9.


Få det bedste fra Magasinetliv.dk leveret direkte til din indbakke!

Måske er du interesseret i ...

Seneste