Opskrift på klassiske frikadeller
© Thomas Dahl

Klassiske frikadeller – som din mor lavede dem

Når det gælder frikadeller, er der ingen så gode, som vores mors var – det skulle da lige være de her!

23. oktober 2017 af Anders Karmark Pedersen

Frikadeller er en populær klassiker, som findes i mange forskellige udgaver, men der er ingen tvivl om, at den helt traditionelle udgave også er den allerbedste – den, din mor lavede. Det er den gammeldags bedstemorudgave, som gerne serveres med rigelige mængder sovs, og den går rent ind.

Der findes selvfølgelig lige så mange opskrifter, som der findes udgaver af frikadeller, men vi lover dig, at du aldrig kommer til at bruge andre opskrifter end denne her. 

Værsgo: Den ultimative opskrift på helt klassiske frikadeller, så du kan forkæle din familie med de allerbedste af slagsen – haps!

Opskrift på klassiske frikadeller

Ingredienser

  • Hakket svine- og kalvekød 500 gr
  • Mælk 1 dl
  • Hvidt brød 2 skiver
  • Løg 100 gr
  • Salt 1 tsk
  • Peber 1 knivsp.
  • Olie til stegning

Sådan gør du

Blød brødskiverne op i mælken i cirka en halv time
Rør kød, løg og salt sammen i en skål
Tilsæt brød, mælk og peber, og rør det godt sammen med kødet, så farsen bliver ensartet
Opvarm en stegepande med lidt neutral olie, og steg frikadellerne heri
Frikadellerne kan eksempelvis serveres med kartofler og en klassisk brun sovs, stuvet hvidkål eller en lækker salat

Måske er du interesseret i ...

Seneste