Chefredaktøren undersøger: Hvad den grå kvinde gemte...

Hvor ofte har du dømt mennesker på et forkert grundlag, spørger chefredaktør Ann Qvist - og husker især en kvinde, der viste sig at være en man-eater.

8. marts 2012 af Ann Qvist / Foto: Morten Andersen

“Jeg så hende ofte på gaden. Trist, grå og vindtør og med sænket blik, og jeg tænkte mit. Forestillede mig, hvordan hendes stue matchede hendes brune jakke, der måtte have været luftet hver vinter de seneste 15 år. Tænkte, at hun måtte være ensom.
Shame on me!
Jeg vidste jo intet om denne kvinde. På det tidspunkt.
Så begyndte jeg at arbejde som bartender, mens jeg studerede. Og hvis der er tidspunkter, hvor vi virkelig udlever vores andet jeg eller lægger hverdagens trummerum fra os, er det, når vi giver los i byen om natten (jeg mener selvfølgelig gav los, for det vil være en overdrivelse for mig at slippe den bemærkning løs i nutid).
En aften dukkede hun op. Med opsat hår og knaldrøde læber, og det var først, da hun bestilte en grape tonic i baren, at jeg genkendte hende. Det vildeste var, at hun samlede mænd op. En masse! Aften efter aften blev de lokket af hendes smukke, lange ben, som til dagligt var gemt væk i løse, mørke gevandter, og som sikkert slængede sig omkring dem senere på natten.
Jeg ved ikke mere om hende, og måske var hun i virkeligheden ensom. Men hun slap i den grad også en anden side af sig selv løs i skæret fra diskokuglen i loftet.
Hvor ofte har du set et menneske og tænkt dit? Forhåbentlig er du lige så ofte blevet overrasket over, hvad mennesker rummer af dejligt modstridende og livsbekræftende overraskende sider.
I dette nummer af Liv har vi mødt tre kvinder, der dyrker de modsætninger. Det er advokaten, der også er storvildtjæger. Kontorassistenten, som sværger til rockabilly-stilen. Og piloten, der er professionel mavedanser. Det er ikke underligt, at vi udlever forskellige sider af os selv i vores arbejds- og privatliv. Men det er til stadighed fascinerende.
Jeg ville ønske, jeg her kunne krydre fortællingen med en lille afsløring om mig selv, men synes, jeg har svært ved at matche disse kvinder. Måske tæller det, at jeg i vores firma længe har ligget nr. 1 i vores pokerturnering? Det havde du nok ikke troet. Hvilke sider af dig selv gemmer du på?

Ann Qvist, chefredaktør

Måske er du interesseret i ...

Seneste