Ida Wohlert på Magasinet Liv nr. 4
© Ditte Capion

Smugkig i det nyeste Magasinet Liv

Det nyeste Magasinet Liv er på gaden, og heri kan du blandt andet blive klogere på, hvor vigtige bakterier er for din mave og fordøjelse samt finde inspiration til perfekte påskedesserter

8. februar 2018 af Redaktionen

Lad ikke livet løbe af med dig!

En tråd, der går igennem dette nummer af Magasinet Liv, er, at vi skal være gode til at lytte til os selv. At vi skal tage os selv alvorligt, når noget i os kradser og vil ud. Eller når noget ikke har fået lov til at finde ind. 

Det er jeg langtfra altid. God til at lytte til mig selv. I nogle perioder er jeg decideret dårlig. Døv. Og sidste søndag lå jeg og græd over det i min mors favn. 

Min mor og far havde været på ferie hos os i en håndfuld dage, og da jeg vågnede, den morgen de skulle hjem igen, vågnede jeg bare … trist. Jeg har altid hadet at skulle tage afsked og bliver noget nær automatisk ramt af grundtristesse, når noget dejligt, hyggeligt eller sjovt er ovre eller ved at være ovre. Fra en ferie til en søndag.

Men det var ikke kun det. Det var noget, der lå længere nede i maven. Dernede, hvor maven føles mere som hjertet. 

© Thomas Dahl

Jeg havde helt ærligt bare lyst til at tude. Så det gjorde jeg. Krøb ned til min mor under hendes varme dyne, lagde mig i ske og lod hendes bløde arme omslutte mig i det, der altid vil være verdens bedste favn. Den favn, der favner mig. Hele mig. 

For min mor kender mig, og det gjorde hun selvfølgelig også denne morgen. Så hun lod mig langsomt hikste ordene ud, og så begyndte hun at samle puslespillet. For ja, det handlede om, at jeg syntes, at alting gik for stærkt. Som om for meget gled gennem fingrene på mig. At for meget føltes for mekanisk. At jeg på samme tid følte mig som chaufføren på et hurtigtog og hende, der blev kørt over af det. At jeg ikke kunne høre mig selv. Kun den der swooosh-lyd, som en løbende flyverdragt afgiver. 

Og så sagde hun det, som løste knuden den dag, og som har sat sig fast i mit hoved. “Lea, du må ikke lade livet løbe af med dig. For så forsvinder du i det.” 

Hun har ret. Det er det, jeg gør. Jeg spæner af sted i mit hamsterhjul – og glemmer, at det jo netop er mit og derfor mig, som sætter farten. Det er mine fødder, der løber, og ikke andres, og hvis jeg ikke kan lide lugten i gummiskoene, så kan jeg skifte. Gear. Ham. Whatever. 

Ligesom Agnethe, Katrine og Iben, som på side 58 fortæller om at finde den manglende brik eller tage nogle nye briller på for at kunne se sig selv ordentligt eller fra en tiltrængt vinkel.

Eller Ida Wohlert, som så abstrakt og præcist beskriver, at der er noget, der ulmer i hende. Noget, der 40+ bobler, som hun er ved at tage tilløb til at kigge på. Til at tage alvorligt.

Eller Lulu og Claus, Jannie og Pia og Ann-Kirstine og Jesper, som på side 38 tager deres parforhold alvorligt nok til at svare på, hvorfor de egentlig er sammen.

Den mulighed har Kira Skov ikke længere. Sidste år mistede hun sin mand, sit livs kærlighed. Men hun hører stadig hans stemme. For så lytter hun til sit hjerte. Du har mit, mor.

Chefredaktør, Lea Østergaard Andersen

TV-vært Ida Wohlert: "Jeg trækker vejret dybere nu - og når faktisk at sige en sætning færdig"

Tvivl om det rette ståsted. Lyst til hverdagseventyr. Og angst for at ende det samme sted som sine forældre. Tv-vært Ida Wohlert er fyldt 40 og tager dig med på en tur rundt i de følelser, der fylder. 

Bakterier, dem skal jeg da af med?

Nej! For dine bakterier er meget andet end advarsler om risiko for sygdom. Især langt de fleste af dine tarmbakterier vil dig det kun godt. Så vi ser nærmere på dine tarmbakterier og det gode, de gør for dig. Din mave, din fordøjelse, din vægt, dit humør ... 

Det søde påske punktum

Sødt, syrligt, sprødt. 4 påskedesserter, der indeholder alt det, en sød afslutning skal have. Tilbage er der faktisk kun at sige velbekomme. Og nyd hver eneste bid!

Abonnér på Magasinet Liv, og få en masse fordele

Hvis du endnu ikke abonnerer på Magasinet Liv, kan du med god grund slå til lige nu. Du får nemlig en lækker ansigtsserum fra Swiss Clinic med, når du bestiller et abonnement på 5 numre af Magasinet Liv. Din pris: 199 kroner + porto (du sparer 910 kroner!).

Hvis du ikke er interesseret i ansigtsserum, så har vi selvfølgelig også andre attraktive gaver: en smuk vase fra Lyngby, et Jewellery of Copenhagen-ur og meget mere. 

Wype gør det muligt at læse dit favoritmagasin - når og hvor du vil

Udover at du som abonnent får leveret Danmarks bedste magasin til kvinder på 40+ direkte til din postkasse – og før alle andre – så får du også et særtilbud på vores digitale tjeneste Wype, som sikrer underholdningen for hele familien. Wype giver nemlig adgang til hele 16 magasiner, som du, din mand og børn kan læse på både tablet og smartphone. Så har I altid favoritmagasinet lige ved hånden – uanset om I sidder i bussen, ligger på en liggestol i sydens sol, er i sommerhuset eller derhjemme.

For abonnenter koster det 29 kroner for adgang til alle 16 magasiner. Hvis du ikke er abonnent på Magasinet Liv, får du med Wype adgang til det aktuelle nummer på alle titler for 99 kroner pr. måned.

Læs mere om Wype her.

Magasinet Liv nr. 4
© Ditte Capion

Måske er du interesseret i ...

Seneste