Anette Støvlebæk på Magasinet Liv nr. 5
© Ditte Capion

Smugkig i det nyeste Magasinet Liv

Det nyeste Magasinet Liv er på gaden, og heri kan du blandt andet blive klogere på, hvordan dit blodsukker påvirker din krop, energibalance og vægt samt læse om den tabubelagte folkesygdom stress

8. februar 2018 af Redaktionen

Giv plads til dig!

Vær dig selv. Står der på forsiden af dette nummer af Magasinet Liv. Det lyder enkelt, ikke? Det ved vi godt, at det ikke er. 

Både vi på redaktionen og vi i det store 40+ fællesskab. Faktisk er det sindssygt svært. For hold nu op, hvor har vi mange kasketter på på sådan en almindelig dag, i sådan en almindelig uge, på sådan et år fra jul til jul. Og det uden at være ansat ved statsbaner eller andre arbejdspladser med obligatorisk hovedbeklædning. 

Vi er mødre, vi er døtre, vi er kollegaer, vi er mødedeltagere, vi er den næste i køen, vi er koner, vi er kærester.

© Thomas Dahl

Og nogle gange, helt ærligt, kender du det, så klemmer mine kasketter så meget, at jeg glemmer, hvem jeg selv er. Så er jeg så mange versioner af mig selv, at jeg kan komme i tvivl om, hvem der er den rigtige. Ikke fordi jeg går rundt med skæg og blå briller og føler mig falsk. Jeg er altid mig selv. Men når jeg sidder med en kasket på, så er jeg også en rolle. Så er der nogle krav, jeg skal opfylde, nogle forventninger, jeg vil indfri, måder, det er smartest at være på – og så kan det være smart at lægge låg på nogle sider af mig selv. 

Hvilket ikke kun giver god mening, men også er befriende. At træde ind i en rolle og ikke skulle forsvare alt med hele mit selv hele tiden. Men afløser den ene kasket konstant og konsekvent den anden, kan jeg begynde at mangle luft til hovedet. Plads til at være mig. Uden yderligere forklaringer.

Måske skulle mit selv også have en kasket? 

Ligesom Zarah, Karen og Helle Maximillas. Som hver dag holder fast i, hvem de er, med deres tøj, deres hår, deres stil. De viser, hvem de er, når de tager tøj på (på side 44). For så husker de det også hele tiden selv. Hvilket er sindssygt inspirerende. Og modigt. 

For de blotter sig jo også, når de går så all in, som de gør. De stiller sig frem, hvor der kan peges fingre. 

Det gør Dorthe, Charlotte og Charlotte også (på side 36), når de fortæller om dengang, deres kasketter overskyggede hinanden så meget og så længe, at luften slap op. De har alle tre været nede med stress. Helt nede og bide i følelsesløshed, søvnløse nætter og stress udløst angst. Og de vil modigt, inspirerende og generøst gerne dele det, de har lært, med dig. At du bliver nødt til at være dig selv og tage pladsen til at være det for ikke at blive klemt.

Chefredaktør Lea Østergaard Andersen

Skuespiller Anette Støvelbæk: "Livet skal til at have en ny farve"

Som nyuddannet skuespiller havde Anette Støvelbæk en særlig kasse til anmeldelser. Der lå de og skar ud i tryksværte, hvad hun kunne og ikke kunne. Nu har hun rundet de 50 og lært, at den vigtigste blåstempling er den, hun kan give sig selv.

© Ditte Capion

Tæm 40+ taljen med dit blodsukker!

Åh, den talje, den kan skride noget hurtigere, end engang, ikke? Ny forskning siger: Kend dit blodsukker, spis efter det, og du har igen fat i den lange ende! 

© iStock

"Stress er stadig et tabu"

Vi kender alle mindst én, som har eller har haft stress – hvis ikke os selv – og alligevel er det stadig en sygdom, vi ikke vil være ved. Og tabuet gør det hele værre, mener psykoterapeut Marianne Bunch. Så det bryder vi!

© iStock

Abonnér på Magasinet Liv, og få en masse fordele

Hvis du endnu ikke abonnerer på Magasinet Liv, kan du med god grund slå til lige nu. Du får nemlig en lækker ansigtsserum fra Swiss Clinic med, når du bestiller et abonnement på 5 numre af Magasinet Liv. Din pris: 199 kroner + porto (du sparer 910 kroner!).

Hvis du ikke er interesseret i ansigtsserum, så har vi selvfølgelig også andre attraktive gaver: smukke sterling sølv øreringe fra Louise Kragh, et Jewellery of Copenhagen-ur og meget mere. 

Wype gør det muligt at læse dit favoritmagasin - når og hvor du vil

Udover at du som abonnent får leveret Danmarks bedste magasin til kvinder på 40+ direkte til din postkasse – og før alle andre – så får du også et særtilbud på vores digitale tjeneste Wype, som sikrer underholdningen for hele familien. Wype giver nemlig adgang til hele 16 magasiner, som du, din mand og børn kan læse på både tablet og smartphone. Så har I altid favoritmagasinet lige ved hånden – uanset om I sidder i bussen, ligger på en liggestol i sydens sol, er i sommerhuset eller derhjemme.

For abonnenter koster det 29 kroner for adgang til alle 16 magasiner. Hvis du ikke er abonnent på Magasinet Liv, får du med Wype adgang til det aktuelle nummer på alle titler for 99 kroner pr. måned.

Læs mere om Wype her.

Magasinet Liv nr. 4
© Ditte Capion

Måske er du interesseret i ...

Seneste