Forberedelse 30 min. plus stege- og hviletid
INGREDIENSER
- 1 roastbeef, ca. 1 kg
- 2 spsk olivenolie
- salt og peber
Råstegte kartofler
- 600 g vaskede kartofler
- 1 spsk olivenolie
- fint salt
- 1 bakke blandede salater
- 2 miniromaine eller hjertesalat
- 1 lille blomkål
- 1 rødløg
Peberrodscreme
- 1 dl creme fraiche 9%
- 1 spsk mayonnaise
- fintrevet peberrod efter smag
- salt og peber
Tænd ovnen på 175 grader.
FREMGANGSMÅDE
Varm olien i en gryde, og brun stegen på alle sider. Læg stegen i et ovnfast fad, og steg den færdig i ovnen, til den har en kernetemperatur på 55 grader. Vil du have stegen gennemstegt, skal den steges længere tid. Tag kødet ud, og lad det hvile i mindst 20 min. og allerhelst til næste dag. Skær halvdelen i tynde skiver, og gem resten af stegen til pålæg, eller læg den i fryseren.
Skrub og tør kartoflerne, vend dem med olien, og fordel dem i et ovnfast fad. Drys med salt, og bag dem ved 200 grader i ca. 25 min.
Skyl salaterne, og slyng dem tørre. Del blomkålen i meget små buketter. Skær løget i tynde skiver. Fordel salat og blomkål på et fad sammen med løg og kød i skiver. Rør creme fraiche med mayonnaise, og smag til med peberrod, salt og peber. Dryp dressingen over salaten, og servér med råstegte kartofler.
Tip! I stedet for selv at stege en roastbeef kan du købe roastbeef som afskåret pålæg og bruge det i stedet. Beregn min. 100 g pr. person.