© Ulrika Pousette / AOM

Sådan får du sprøde svær på flæskestegen

Vi drømmer jo alle om at servere flæskestegen, der er en mesterkok værdig, ikke? Her er de sprøde svær afgørende, men hvordan sikrer vi os dem? Få svaret her.

24. december 2016 af Jane Hansen

Ventetiden er snart ovre, julen står for døren. Nu kan én særlig ting sikre, at juleaften bliver helt perfekt: Nemlig den sprøde flæskesteg med hele molevitten.

Derfor har vi spurgt jer, hvad jeres bedste tip til sprød svær og saftig steg er – få de bedste tips her:

Lena K. Kristensen:
“Kom lidt groft salt ned mellem sværene, fugt sværerne ovenpå, og drys en anelse salt ovenpå sværerne. Det hele dog med måde, så det ikke bliver alt for saltet.”


Connie M. Andersen:
“Start med at lægge sværene nedad i vand i bradepande. Derefter vendes flæskestegen om, saltes og steges færdig. Virker hver gang.”


Anne-Sophie Hougaard:
“Jeg steger altid min steg således: Sværen tørres med køkkenrulle, salt gnides på sværene og citronpeber drysses på. Dernæst sætter jeg stegen i en kold ovn, tænder på 150 grader varmluft. Efter 1 time ændrer jeg temperaturen til 200 grader (også varmluft), og så står den og hygger sig. Der skal selvfølelig være vand i fadet hele tiden. Efter 1½ til 2 timer ved 200 grader er sværene dejlig sprøde og kødet dejligt mørt.”


Tilbage er der bare at sige: Rigtig glædelig jul!


Få de bedste tips og tricks levereret direkte til din indbakke: Tilmeld Magasinetliv.dk's nyhedsbrev her.

Måske er du interesseret i ...

Seneste