Sprød kylling med bønnesalsa
© Ulrika Pousette / AOM

Nem og sprød hverdagskylling med bønnesalsa

Ind i ovnen og ikke så meget pjat – det er hverdagsmad, der er til at forstå!

1. november 2016 af Gunilla Von Heland

Sprød kylling med bønnesalsa

20 min. 

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 500 g kyllingefilet
  • 1 1/2 dl grov rasp, helst japansk pankorasp 
  • 1 1/2 dl revet cheddarost
  • 1 æg
  • 1 ds store hvide bønner
  • 1 ds flåede cherrytomater
  • 1 bøtte basilikum
  • 3 spsk olivenolie
  • Salt

TILBEHØR

  • Godt brød
  • Evt. grøn salat

FREMGANGSMÅDE

Sæt ovnen på 225 grader varmluft. 

Bland rasp og ost. Krydr kyllingefileterne med salt, og vend dem først i sammenpisket æg og så i rasp-oste-blandingen. 

Læg kyllingefilleterne på en bradepande med bagepapir, og steg dem i ovnen ca. 15 minutter. 

Skyl bønnerne i koldt vand. Bland dem med tomater, grofthakket basilikum, olie og salt. Kom salsaen i små ovnfaste fade i ovnen samtidig med kyllingen. Du kan også vælge at servere salsaen kold. 

Servér med et godt brød og måske en grøn salat til. 

TIP! 

Kommer du forbi et asiatisk supermarked, så køb pankorasp, og prøv det i stedet for almindelig rasp. Det giver en lettere, fyldigere og sprødere panering – ligesom på de crispy, panerede rejer i sushiruller. 

Artiklen blev første gang bragt i Magasinet Liv nummer 59.

Måske er du interesseret i ...

Seneste