Krakelerede chokolade-småkager
© Ulrika Ekblom/AOM

Lækre krakelerede chokolade-småkager

Chokolade er altid en god idé, og i småkager er det bestemt ingen undtagelse! Få den nemme opskrift her

18. marts 2017 af Mia Öhrn

Den smukke, marmorerede overflade kommer til syne, når småkagerne sprækker under bagningen. Og det bedste er, at du garanteret har de fleste ingredienser i dit køkken – god fornøjelse! 

Lækre krakelerede chokolade-småkager

Til ca. 60 småkager

20 minutter + 1 time køletid + 10 minutter bagetid

INGREDIENSER

  • 225 g mørk chokolade
  • 125 g blødt smør
  • 3 dl brun farin
  • 3 æg
  • 3 dl hvedemel (180 g)
  • 2 dl kakao
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt
  • 4 spsk mælk

PYNT

  • 1 1/2 dl sukker
  • 2 dl flormelis

FREMGANGSMÅDE

Bryd chokoladen i mindre stykker, og smelt den forsigtigt i mikroovnen eller over vandbad.

Pisk smør og brun farin luftigt. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Vend forsigtigt massen ned i den smeltede chokolade.

Bland hvedemel, kakao, bagepulver, vaniljesukker og salt, og tilsæt de tørre ingredienser i dejen sammen med mælken.

Rør det hele sammen til en jævn dej, og del den i to. Tryk hver halvdel ud på et stykke plastfilm. Dæk alt med film, og lad dejen hvile på køl ca. 1 time.

Tænd ovnen på 175 grader.

Tag dejen ud af køleskabet, og skær den i 60 stykker. Rul stykkerne til små kugler, som trilles i sukker og derefter i flormelis.

Fordel dem jævnt på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag små­kagerne midt i ovnen ca. 10 min. De skal ikke gennembages, da de sætter sig, når de køler af. 

TIP!

Småkagerne kan holde sig omkring 1 uge i en kagedåse med låg ved stuetemperatur.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 73. 

Måske er du interesseret i ...

Seneste