Krakelerede chokolade-småkager
© iStock

Lækre krakelerede chokolade-småkager

Chokolade er altid en god idé, og i småkager er det bestemt ingen undtagelse! Få den nemme opskrift her

18. marts 2017 af Mia Öhrn

Lækre krakelerede chokolade-småkager

Til ca. 60 småkager

20 minutter + 1 time køletid + 10 minutter bagetid

INGREDIENSER

  • 225 g mørk chokolade
  • 125 g blødt smør
  • 3 dl brun farin
  • 3 æg
  • 3 dl hvedemel (180 g)
  • 2 dl kakao
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt
  • 4 spsk mælk

PYNT

  • 1 1/2 dl sukker
  • 2 dl flormelis

FREMGANGSMÅDE

Bryd chokoladen i mindre stykker, og smelt den forsigtigt i mikroovnen eller over vandbad.

Pisk smør og brun farin luftigt. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Vend forsigtigt massen ned i den smeltede chokolade.

Bland hvedemel, kakao, bagepulver, vaniljesukker og salt, og tilsæt de tørre ingredienser i dejen sammen med mælken.

Rør det hele sammen til en jævn dej, og del den i to. Tryk hver halvdel ud på et stykke plastfilm. Dæk alt med film, og lad dejen hvile på køl ca. 1 time.

Tænd ovnen på 175 grader.

Tag dejen ud af køleskabet, og skær den i 60 stykker. Rul stykkerne til små kugler, som trilles i sukker og derefter i flormelis.

Fordel dem jævnt på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag små­kagerne midt i ovnen ca. 10 min. De skal ikke gennembages, da de sætter sig, når de køler af. 

TIP!

Småkagerne kan holde sig omkring 1 uge i en kagedåse med låg ved stuetemperatur.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 73. 

Måske er du interesseret i ...

Seneste