Sprød nødde-græskartærte
© Per Ranung / AOM

Krydret tærte med et knasende låg af pekannødder

For mange af os er græskar kun lig med de runde hoveder, vi skærer ud og sætter fyrfads i. Men især buttercup og mandelgræskar er lækre og søde til kager og desserter, prøv selv denne opskrift

3. december 2016 af Charlotte Jenkinson

Sprød nødde-græskartærte

30 min. + 1 time og 15 min. bagetid 

Til 8 personer


INGREDIENSER

Tærtedej:

  • 125  g smør
  • 4 dl hvedemel
  • 2 1/2 spsk koldt vand

Fyld:

  • 700 g græskarfrugtkød
  • 2 dl brun farin
  • 1/2 dl sukker
  • 25 g smeltet smør
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk stødt kryddernellike 
  • 1/2 tsk stødt muskatnød
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl mørk sirup
  • 3 spsk hvedemel
  • 2 æg
  • 2 dl mælk

Nøddelag:

  • 150 g pekannødder
  • 1 dl sukker
  • 1 spsk vand
  • 1 spsk smør

Til servering:

  • 1/4 l piskefløde

FREMGANGSMÅDE

Bund: Rør smør og mel sammen (i en foodprocessor), tilsæt vandet, og rør, til dejen bliver jævn. Fordel den i en smurt springform, ca. 26 cm i diameter. Tryk dejen godt op ad siderne på formen, og stil den på køl i 1/2 time.

Tænd ovnen på 225 grader. Skær græskarkødet i mindre stykker, kom dem i foodprocessoren eller blenderen, og tilsæt brun farin, sukker, smeltet smør, ingefær, kanel, kryddernellike, muskat, salt og sirup. 

Tilsæt mel, æg og mælk, og kør yderligere fem sekunder. Prik huller i tærtebunden med en gaffel, og forbag den midt i ovnen 10 minutter. Hæld græskarfyldet i, bag tærten 15 minutter, sænk varmen til 175 
grader, og bag 1 time mere.

Nøddelag: Rist pekannødderne på en tør pande ved lav varme 5 minutter. Fordel dem over tærten. Smelt sukkeret på panden, og rør i det undervejs, så det ikke klumper eller brænder på. Tilsæt vand og smør, lad smørret smelte under omrøring, og hæld det straks over tærten. Pisk fløden til skum, og servér. 


Artiklen blev første gang bragt i Magasinet Liv nummer 69.

Måske er du interesseret i ...

Seneste